Una dona amb mascareta pel carrer.

Segueix pujant el risc de rebrot i la velocitat de propagació de la Covid-19 a Tarragona

S'han detectat més de 700 casos des del dimarts

La Setmana Santa oficialment comença a notar-se en les dades de la Covid-19. El Departament de Salut comunica només dos cops per setmana el balanç dels indicadors, els dimarts i els divendres, i si bé fa tres dies ja es va notar un increment de les dades, en les d'avui es va confirmant aquesta tendència.

Així doncs, al Camp de Tarragona s'han registrat dues noves defuncions per coronavirus després de dies sense haver de lamentar morts, i a Tarragona ja n'hi ha hagut 1.375 i a l'Ebre 245. Els contagis detectats per antígens o PCR s'han enfilat fins al 710 casos a la regió sanitària de Tarragona, acumulant-ne 183.106 des de l'inici de la pandèmia. A la regió sanitària de l'Ebre, els nous positius han estat 151 i se n'acumulen 49.218 des del març del 2020.

Segueixen augmentant el risc de rebrot i l'Rt a Tarragona

Els indicadors que mostren la tendència a l'alça de la incidència de la Covid-19 al Camp de Tarragona i l'Ebre són el risc de rebrot i la velocitat de propagació del virus. Aquestes dues dades segueixen pujant des de dimarts. 

Al Camp de Tarragona el risc de rebrot s'enfila als 343 punts, 49 punts més que dimarts passat, mentre que a les Terres de l'Ebre se situa als 337 punts, 96 més que en l'últim balanç. La velocitat de propagació del coronavirus, l'Rt, també puja a Tarragona i l'Ebre, situant-se en 1,30 i 1,53 respectivament.

La bona notícia és que l'augment de positius de moment no està traslladant-se als hospitals. Actualment hi ha 74 pacients al Camp de Tarragona, un més que dimarts, i a l'Ebre també hi ha una persona més ingressada, en total 10. A les UCI de l'Ebre no hi ha cap pacient crític, mentre que a Tarragona en són només dos.

Els experts demanen prudència després que la combinació de Setmana Santa, Sant Jordi i aixecament de restriccions com és l'ús de les mascaretes hagin desembocat en un increment de la incidència de la Covid-19. Recorden que la pandèmia encara no ha acabat i fan una crida a continuar utilitzant mascareta en punts on hi hagi aglomeracions i també en interiors.