El carrer Llovera de Reus amb els llums de Nadal oberts

El risc de rebrot i la velocitat de propagació del virus segueix a l'alça al Camp, mentre baixen a l'Ebre

Des de l'inici de la pandèmia ja hi ha hagut 25.845 positius i 755 morts per Covid-19

L'endemà de la publicació del pla específic per a les festes de Nadal a Catalunya amb canvis de normes i restriccions per la pandèmia, les comarques de Tarragona s'han despertat amb unes dades epidemiològiques amb un regust agredolç. El departament de Salut ha registrat a les regions sanitàries tarragonines més contagis  que els últims dies, 89, però s'han lamentat menys morts, 2. La part preocupant, però, és la tendència a l'alta, tot i ser lleugera, de la velocitat de propagació del virus a la regió sanitària del Camp de Tarragona, on per segona jornada consecutiva ha augmentat, així com ho ha fet el risc de rebrot. Des de l'inici de la pandèmia ja hi ha hagut 25.845 positius i 755 morts per Covid-19.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

A la regió sanitària del Camp de Tarragona s'han comptabilitzat 69 casos positius de Covid, dada que eleva fins als 20.531 contagis acumulats des del març. Pel que fa a les defuncions, n'hi ha hagut 1  aquest dijous, i ja en són 636. La part preocupant de les dades és el petit canvi de direcció que han patit el risc de rebrot i la velocitat de propagació del virus. En la primera, després de baixar, s'ha tornat a elevar fins als 139 punts, mentre el segon indicador ha augmentat lleugerament del 0,72 al 0,75 i ho fa per segon dia consecutiu. El nombre de persones ingressades a Tarragona, segons Salut, és de 110, i a tota Catalunya hi ha 438 pacients de coronavirus a l'UCI.

A la regió sanitària de les  Terres de l'Ebre, després d'unes dades relativament bones pel que fa a les defuncions i positius aquest passat dimecres, el dijous no ho són tant, ja que s'ha notificat una defunció i 20 nous casos de Covid-19, que deixen les xifres acumulades de la pandèmia en 5.314 contagis  i 119 defuncions. L'Ebre manté la tendència a la baixa en dos factors claus d'aquesta pandèmia: el risc de rebrot, que està als 139 punts i l'Rt  que baixa al 0,79. Segons Salut, els hospitals ebrencs tindrien 39 ingressats de Covid.

A la ciutat de Reus el risc de rebrot continua a la baixa i ja està als 158 punts, amb una Rt del 0,63. Els casos acumulats ja són 5.645 i les defuncions 109, i segons Salut hi hauria 31 ingressats per Covid. A Tarragona ciutat la situació també millora, amb 4.566 ingressats i 137 defuncions, però amb un risc de rebrot del 138 i una Rt del 0,77, així com 19 ingressats per coronavirus.