Imatge de l'UCI de l'hodpital Moisès Broggi de Sant Joan Despí.

Indicadors a l'alça: Nou augment dels contagis a Tarragona amb més de 300 nous casos

La pressió hospitalària es manté estable. Només s'ha declarat una mort en tota la demarcació en les últimes 24 hores

Tal com passa a la resta del país, la situació de la Covid-19 a la demarcació de Tarragona continua empitjorant. Sobretot, pel que fa als contagis i als indicadors epidemiològics, que des de fa dies es troben a l'alça. Per sort, la pressió hospitalària es manté prou estable, mentre que en les últimes 24 hores només s'ha notificat una sola mort, a les Terres de l'Ebre.

En les últimes 24 hores, s'han detectat 324 nous casos de coronavirus a la demarcació (290 al Camp de Tarragona i 34 a les Terres de l'Ebre). Això fa que, en total, des de l'inici de la pandèmia, s'hagin notificat 55.931 positius. Amb l'única mort registrada a les Terres de l'Ebre des d'ahir, la xifra total de defuncions relacionades amb la Covid-19 a la demarcació és de 1.314.

Augment dràstic del risc de rebrot; també puja l'Rt

Al Camp de Tarragona ha vist com en les últimes 24 hores el risc de rebrot s'ha disparat 86 punts fins a arribar als 284. Cal recordar que, en la setmana anterior, aquest indicador es trobava a només 88 punts. Pel que fa a la velocitat de propagació o Rt, aquest s'enfila fins a l'1,87, és a dir, 0,31 més que ahir divendres. En la penúltima setmana de juny, aquest indicador es trobava a 1.

Les Terres de l'Ebre tenen un patró similar. Des d'ahir, el risc de rebrot ha pujat 41 punts i se situa en 207. L'Rt també ha augmentat en un 0,09, situant-se en 1,55. La diferència respecte al Camp de Tarragona és que aquest indicador es trobava a 1,86 la setmana anterior. 

Pressió hospitalària estable al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre

Tot i l'augment dels contagis i els indicadors, aquesta situació encara no es veu reflectida als hospitals tarragonins. Al Camp de Tarragona, actualment hi ha 23 pacients ingressats, els mateixos que en el darrer balanç, realitzat ahir pel Departament de Salut.

A les Terres de l'Ebre la situació també es manté estable, havent-hi dues persones ingressades, igual que en les últimes 24 hores.