Anlàlisi de mostres de SARS-COV2 en un laboratori

Dissabte 3: Tarragona suma 221 nous positius per Covid-19 i el risc de rebrot es dispara a l'Ebre

El risc de rebrot frega els 450 punts a les Terres de l'Ebre | Salut no notifica cap nova defunció en les darreres 24 hores

Molt males notícies per a les comarques de Tarragona en la darrera actualització diària sobre la  Covid-19 que fa el Departament de Salut. Tot i que les autoritats no han registrat cap nova defunció  al territori en les darreres 24 hores, les regions sanitàries de Tarragona i l'Ebre han sumat fins a  221 nous contagis  de la pandèmia, especialment a terres ebrenques, i el risc de rebrot s'ha disparat a nivells alarmants a l'Ebre, precisament, on ja frega els 450 punts. La situació hospitalària es manté, però, encara estable.

A la regió sanitària de Tarragona, Salut ha notificat 75 nous contagis des d'ahir, fet que deixa la xifra total en 6.872 persones infectades des de l'inici de la pandèmia. La situació actual als hospitals del territori és de 64 persones ingressades i 14 a les UCI, uns números lleugerament millors als d'ahir. El total de víctimes mortals des del març és de 429 persones i el risc de rebrot actual és de 117 punts, pràcticament igual que en l'actualització d'aquest divendres.

El desgavell arriba a les Terres de l'Ebre, on s'han notificat 146 nous casos en 24 hores i deixen el balanç acumulat en 1.711 persones positives des de la primavera. Els hospitals de l'Ebre compten amb 5 persones ingressades i un pacient a la UCI, xifres similars a les d'ahir, i des de l'esclat del virus  han perdut la vida 65 persones. Cal parar atenció, però, en què el  risc de rebrot  actual a l'Ebre és ara de 449 punts, i es dispara respecte als ja astronòmics 291 punts d'ahir. Les dades del dia a Tarragona són negatives, però a l'Ebre són demolidores. Dissabte molt perillós, assevera Salut, per a la salut pública del Sud de país.