Pla mitjà on es pot veure a dos sanitaris preparant proves PCR per a un cribratge

Tarragona i l'Ebre registren 135 nous casos de coronavirus aquest dijous

El Camp de Tarragona supera els 200 punts en risc de rebrot | La demarcació continua sense reportar defuncions

Nou repunt de coronavirus a les comarques de Tarragona. Les dades facilitades pel Departament de Salut apunten que aquest dijous, 3 de setembre, s'han registrat fins a 135 nous casos de Covid-19 en les darreres 24 hores al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. La bona notícia és que, de nou, no s'ha registrat cap defunció. D'aquesta manera, les comarques tarragonines acumulen ja 5.773 positius des de l'inici de la pandèmia, mentre que la xifra de defuncions és de 464.

Per regions sanitàries, el Camp de Tarragona és on s'han registrat la gran majoria de nous casos, amb 130, i el total de positius acumulats des del març és de 4.660. Pel que fa a les defuncions, la xifra es manté des de fa dies en 400. Pel que fa al risc de rebrot, continua pujant al Camp de Tarragona i aquest dijous s'ha situat en 202,38 (16,48 punts més que ahir). La velocitat de propagació del virus, l'Rt, també puja i se situa en 1,07. 

Segons Salut, en aquests moments hi hauria 71 persones ingressades als hospitals tarragonins, 3 més que aquest dimecres, i 10 a la Unitat de Cures Intensives —2 més que ahir—.

Pel que fa a la situació a Reus, un dels punts més calents de la pandèmia les darreres setmanes, el brot de coronavirus a l'Hospital Sant Joan ha fet augmentar els casos en les darreres hores. En les darreres hores s'han sumat 33 nous positius a la ciutat, elevant la xifra total a 1.046. Les defuncions es mantenen i són 52 les persones que han perdut la vida per coronavirus. Finalment, segons Salut, a l'hospital reusenc hi ha 29 ingressats i 3 a l'UCI. 

La situació millora a les Terres de l'Ebre

Pel que fa a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, aquest dijous s'han registrat 5 nous positius, i la xifra des de l'inici de la pandèmia és de 1.113 caos. Les defuncions es mantenen en 64 persones mortes i el risc de rebrot continua disminuint, situant-se en 100,20. Respecte l'Rt, ha baixat fis al 0,99. Als hospitals ebrencs hi hauria 8 persones ingressades, una a l'UCI.