Doctores fent proves de coronavirus.

La demarcació de Tarragona arrenca la setmana amb dues noves defuncions per coronavirus

El nombre de positius notificats ha baixat molt i només han estat 40

Com és habitual, els dilluns les dades sobre la pandèmia solen ser més desinflades a causa del descens del ritme laboral que marca el cap de setmana. Així i tot, avui s'han reportat noves defuncions a la demarcació de Tarragona, concretament dues més, així com 40 nous contagis de coronavirus que deixen la xifra acumulada des del mes de març en 25.607 positius de Covid-19 i 737 defuncions.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La millor de les notícies la trobem a la regió sanitària de Tarragona, que continua amb un risc de rebrot amb tendència a la baixa i, encara que segueix sent molt alt, se situa ja als 145 punts i amb una velocitat de propagació del 0,68. Tanmateix s'han comunicat 32 nous positius de Covid i 1 defunció, que engreixen la tràgica dada acumulada en 20.337 casos i 622 morts. El nombre d'hospitalitzats al Camp de Tarragona és de 132 persones (+3), segons Salut, i la dada de  llits d'UCI ocupats a Catalunya és de 461, molt lluny del nombre que Salut es marca per poder tenir la situació sota control, que és de 300.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre hi trobem l'altra cara de la moneda. Després d'unes setmanes en tendència a la baixa, el risc de rebrot torna a augmentar lleugerament i està al 162 amb una Rt del 083. El nombre de nous casos notificats ha estat només 8 i una defunció, que deixen l'acumulat en 5.270 positius i 115 morts. Segons Salut, als hospitals ebrencs hi hauria 40 persones ingressades per coronavirus.

A la ciutat de Reus, un dels punts que va arribar a preocupar més de Catalunya, aquest dilluns la situació és de 5.598 contagis i 105 defuncions, amb un risc de rebrot del 227 i una Rt del 0,77. A Tarragona ciutat els contagis acumulats son 4.520 i 133 les morts, amb un risc de rebrot del 149 i una velocitat de propagació del 0,61. Als hospitals tarragonins hi hauria 28 ingressats i al de Reus 38, segons Salut.