Doctores fent proves de coronavirus.

Les regions sanitàries de Tarragona i les Terres de l'Ebre sumen 105 nous positius de Covid-19

No s'ha hagut de lamentar cap defunció nova tot i que el risc de rebrot torna a augmentar a les dues regions

Últim dia d'agost i primer de la setmana. Aquest dilluns 31 d'agost, les regions sanitàries de Tarragona i les Terres de l'Ebre han augmentat en més d'un centenar els casos positius per coronavirus, tot i que no s'ha hagut de lamentar cap defunció. Concretament, segons les dades del Departament de Salut, els nous positius han estat 105, el que deixa el total acumulat des de l'inici de l'emergència sanitària en 5.419 contagis de coronavirus. La xifra de defuncions es manté igual, amb 464 persones que han perdut la vida a causa de la pandèmia.

Per regions sanitàries, a la de Tarragona és on s'han registrat més casos positius, amb 89 més. Així doncs, amb aquest augment ja són 4.334 els contagis de Covid-19 a la regió sanitària, i les defuncions es mantenen amb 400 persones mortes. La mala notícia arriba si ens fixem en la dada que dona el risc de rebrot a la regió, ja que lleugerament va augmentant en els darrers dies i ja se situa al 176,81. De la mateixa forma, l'Rt també puja i es troba al 0,97.

Segons dades de Salut, en aquests moments hi hauria 43 persones ingressades als hospitals tarragonins, les quals serien 4 més que aquest diumenge, i a la Unitat de Cures Intensives  hi ha 8 persones. 

La situació a Reus sembla que es va estabilitzant lentament. El risc de rebrot continua a la baixa i es troba al 336,49 i l'Rt per fi ha baixat per sota de l'1, i ja està en 0,89. Tanmateix, aquest dilluns dels 89 nous casos positius de la regió sanitària de Tarragona, 34 s'han registrat a la capital del Baix Camp. Fins ara a Reus hi ha hagut 971 contagis i 52 defuncions. Ara mateix, segons Salut, hi ha 15 persones ingressades a l'Hospital Sant Joan de Reus i dues a l'UCI.

Torna a augmentar el risc de rebrot a l'Ebre

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, aquest dilluns hi ha hagut 16 nous positius de coronavirus, el que fa augmentar la xifra als 1.085 contagis des de l'inici de la pandèmia. Tampoc s'han lamentat noves morts i fins ara hi ha 64 defuncions a la zona. La mala notícia també arriba en el risc de rebrot, el qual després d'uns dies a la baixa ha tornat a augmentar i se situa al 111,54, i l'Rt es torna a aproximar al temut 1 i està al 0,97. 

Actualment hi hauria, segons dades del Departament de Salut, 8 persones ingressades als hospitals ebrencs i 2 d'elles a l'UCI.