Una infermera, de cara, rep un pacient en una carpa per realitzar una prova PCR

La Covid-19 a Tarragona: Augment dràstic del risc de rebrot i nou increment dels contagis

La situació de la Covid-19 continua empitjorant. Ho fa al conjunt de Catalunya i també a la demarcació de Tarragona. Avui, diumenge dia 4 de juliol, el Departament de Salut ha tornat a actualitzar les dades de la pandèmia. Al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre augmenten tots els indicadors, creix lleugerament la pressió hospitalària i s'han tornat a detectar més de 300 casos en un dia.

Concretament, en les darreres 24 hores s'han notificat 301 nous contagis confirmats (266 al Camp de Tarragona i 35 a les Terres de l'Ebre). Tot i això, a banda de l'augment dels contagis i els indicadors, la part més optimista de l'actualització de dades és que no s'ha notificat cap mort des d'ahir. La xifra de defuncions per causes relacionades amb la Covid-19 a la demarcació segueix sent de 1.314.

Augment dràstic del risc de rebot

De tots els indicadors que pugen, el més destacat és el del risc de rebrot. Al Camp de Tarragona ha vist com aquesta xifra ha augmentat 124 punts fins a situar-se en els 408 punts. A les Terres de l'Ebre també puja, concretament 54 punts, que el fa situar-se en 261.

L'Rt, o velocitat de propagació del virus, també s'incrementa en les dues zones. Al Camp de Tarragona es troba ara mateix en 2,20 després de créixer un 0,33 en les últimes 24 hores. A les Terres de l'Ebre, l'augment és més tímid, de 0,17, que el fa situar-se en l'1,72.

Augmenta discretament la pressió hospitalària

En les últimes 24 hores ha augmentat tímidament la pressió hospitalària a la demarcació. En total hi ha 5 persones més ingressades als hospitals, tres d'ells al Camp de Tarragona i dos més a les Terres de l'Ebre. En total, hi ha 30 pacients ingressats per problemes relacionats amb la Covid-19 (26 al Camp de Tarragona i 4 a les Terres de l'Ebre).