Hospital Sant Joan de Reus.

Baixa el risc de rebrot a la demarcació de Tarragona en una jornada amb 2 morts i 293 contagis més

La velocitat de propagació també disminueix arreu

Després d'un dimarts amb unes dades que van tardar a deixar-se veure a causa d'un error informàtic del Departament de Salut, aquest dimecres de nou la puntualitat a les deu del matí ens ha mostrat el panorama de la pandèmia a casa nostra. Un bri d'esperança entre les xifres d'aquest dimecres 4 de novembre, i és que es confirma la tendència a la baixa del risc de rebrot a la demarcació, tant a Tarragona com a les Terres de l'Ebre. Així i tot, s'han notificat 293 nous contagis i 2 morts més per la Covid-19 que deixen l'acumulat des del març en 19.867 casos i 598 defuncions.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

A la regió sanitària de Tarragona la millor notícia arriba de la mà del risc de rebrot i la velocitat de propagació del virus, clarament en tendència decreixent i que es troben al 776 —encara molt alt— i al 0,94 respectivament. Els nous casos positius notificats en aquesta àrea han estat 242 i l'acumulat ja és de 15.676 positius i 520 morts, les mateixes que ahir. Segons el Departament de Salut, als hospitals tarragonins ara mateix hi hauria 235 ingressats —quatre més que dimarts— i 40 persones a l'UCI.

A Reus també baixa el risc de rebrot, tot i que continua sent un dels punts on està més alt a la demarcació, i es troba al 1.197. Tanmateix, l'Rt  ha baixat força i es troba per sota de l'1, al 0,93, una molt bona notícia. Els casos acumulats pugen als 4.247 i les defuncions es mantenen en 75, mentre que a l'hospital reusenc hi hauria 66 ingressats i 13 persones a l'UCI segons les dades de Salut. A Tarragona ciutat els casos acumulats augmenten als 3.419 i les 109 morts, i el risc de rebrot també va a la baixa amb un 708 i una Rt del 0,90. Als hospitals tarragonins hi hauria 51 persones i 7 a l'UCI.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, una de les més preocupants de Catalunya i que va forçar ahir al Departament de Salut a crear un gabinet de crisi per gestionar la situació, també arriben bones notícies, i és que el risc de rebrot baixa tot i ser molt alt, amb un 706  i una velocitat de propagació del 0,92. Les dues defuncions d'avui a la demarcació s'han produït en aquesta àrea, i ja s'acumulen 78 morts per la pandèmia. Els nous positius reportats han estat 51 i la xifra total de contagis és de 4.191 des del març. Finalment, segons Salut, als hospitals ebrencs hi ha ara mateix 58 persones ingressades i 14 a l'UCI.