Imatge d'una professional sanitària durant el cribratge massiu de Reus

Quatre morts i 476 nous contagis de Covid-19 a la demarcació de Tarragona per tancar la setmana

El risc de rebrot ha baixat a les dues regions sanitàries, tot i que l'alerta és màxima a les Terres de l'Ebre

Una setmana més de pandèmia i una setmana més que es tanca amb males notícies a la demarcació de Tarragona. Segons les dades del Departament de Salut, aquest divendres s'han notificat 476 nous contagis de Covid-19 i 4 defuncions més, les quals deixen la xifra acumulada des del març en 20.736 positius de coronavirus i 610 persones que han perdut la vida. Així i tot, el risc de rebrot ha baixat respecte fa uns dies tot i que es manté molt alt en totes dues regions sanitàries.

A la de Tarragona és on s'han concentrat la majoria de nous casos i els quatre morts. Amb 372 contagis més, la dada acumulada és de 16.370 positius i 530 defuncions a causa del virus des del març. El risc de rebrot se situa al 784, encara molt alt, però amb una velocitat de propagació per sota del desitjat u, del 0,95. Segons Salut, als hospitals tarragonins  hi hauria ara mateix 227 ingressats per Covid i 39 persones a l'UCI.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre la tensió és màxima, i és per això que el Departament de Salut va anunciar un pla de xoc per gestionar la pandèmia a la zona. Avui s'han notificat 104 nous positius i cap nova defunció, que deixen la xifra acumulada en 4.366 casos de coronavirus i 80 defuncions. El risc de rebrot ha baixat força des de la setmana passada, tot i que es manté alt i la previsió de Salut és que es pugui complicar, i ara mateix està al 664 amb una Rt del 0,85. Als hospitals ebrencs hi hauria 62 ingressats i 14 persones a l'UCI segons Salut.

Si ens fixem en dues ciutats de la demarcació, a Reus les xifres son molt semblants a les de tota la regió sanitària de l'Ebre. La capital del Baix Camp ja acumula 4.435 positius de Covid i 76 defuncions, i continua amb un risc de rebrot altíssim, del 1.208, amb una Rt del 0,95. A més, la pressió a l'hospital reusenc és màxima amb 63 ingressats i 13 persones a l'UCI segons Salut

A Tarragona ciutat els casos acumulats des del març s'han disparat en els darrers dies i ja son 3.598 i 112 defuncions, les quals també han augmentat molt amb la segona onada. El risc de rebrot és alt, amb 730 punts i una Rt del 0,91, i als hospitals hi hauria 53 ingressats pel virus i 6 persones a l'UCI, segons Salut.