Persones amb mascareta al Vendrell.

Les regions sanitàries de Tarragona i l'Ebre comencen la setmana sumant 89 nous contagis de Covid-19

No s'ha reportat cap nova defunció a la demarcació

Encetem una nova setmana amb les últimes dades que ha facilitat el Departament de Salut sobre l'emergència sanitària a la demarcació de Tarragona. Aquest dilluns, 7 de setembre, no s'ha reportat cap nova defunció i el total de morts des del març per coronavirus es manté en 466 defuncions. Sí que hi ha hagut nous casos, tot i que avui han baixat del centenar que es reportava diàriament des de feia uns dies, tot i que cal tenir en compte que durant el cap de setmana es fan menys tests PCR. Així doncs, aquest dilluns s'han sumat 89 nous positius de Covid-19 a la demarcació, augmentat la xifra acumulada als 6.218 contagis.

Pel que fa a la regió sanitària de Tarragona, és on s'han concentrat la majoria de nous positius, concretament 81 més. El total de positius des de l'inici de la pandèmia a Tarragona és de 5.063, i les defuncions es mantenen amb 402 persones mortes. Segons Salut, als hospitals tarragonins ara hi hauria 67 persones ingressades i 10 més a la Unitat de Cures Intensives, les mateixes que aquest diumenge. El risc de rebrot continua molt elevat, però va a la baixa, i se situa al 214,21. També descendeix la velocitat de propagació del virus, que es troba a l'1,12.

Nou brot en un centre de salut a Reus

A Reus aquest dissabte sortia a la llum un nou brot en un centre hospitalari, en aquesta ocasió al CUAP Sant Pere. Segons Salut ara mateix hi hauria 8 treballadors contagiats, tot i que fonts sindicals apunten que el nombre seria més elevat. En tot cas, la situació pandèmica a la capital del Baix Camp es va estabilitzant i avui s'han sumat 22 nous contagis, deixant l'acumulat des del març amb 1.187 positius i 54 defuncions. El risc de rebrot també baixa i es troba al 304,60, i l'Rt al 0,90, una molt bona notícia. Segons el Departament de Salut a Reus hi hauria 29 pacients ingressats per Covid-19 i 4 a l'UCI.

Tarragona ciutat, l'altre punt que preocupava la setmana passada, sembla que de moment es manté controlat. A la capital s'han registrat 9 nous positius els quals augmenten el total a 558 des del març, i 46 morts. El risc de rebrot baixa respecte a aquest diumenge i es troba al 141,57, mentre que l'Rt augmenta lleugerament amb un 1,23.

La situació de la pandèmia a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre continua millorant i molt. Aquest dilluns s'han reportat 8 nous positius de coronavirus, i des del març hi ha hagut 1.155 contagis. Les defuncions es mantenen en 64 i la bona notícia la trobem al risc de rebrot, que es desploma i se situa a la zona mitjana amb 60,20. L'Rt també baixa i està al 0,67. Segons Salut, als hospitals ebrencs hi hauria 12 ingressats i 2 persones a l'UCI.