Pla curt on es pot veure a dos sanitaris preparant proves PCR per a un cribratge

Les comarques de Tarragona sumen 184 nous casos i 3 defuncions per coronavirus aquest divendres

El risc de rebrot puja al Camp de Tarragona però disminueix a les Terres de l'Ebre

La demarcació de Tarragona arriba a divendres amb males notícies pel que fa a l'evolució de la pandèmia del coronavirus. En les darreres 24 hores, a les nostres comarques s'han registrat 184 nous contagis de Covid-19 i 3 defuncions, segons les dades facilitades pel Departament de Salut. Així doncs, des de l'inici de la pandèmia, al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre s'han comptabilitzat 9.619 positius en coronavirus i han mort un total de 504 a causa de la malaltia. 

Si desglossem les dades per regions sanitàries, el Camp de Tarragona torna a registrar el gruix més important de nous positius, amb 143 respecte les dades d'ahir dijous, i deixant l'acumulat en un total de 7.689 des del març. Pel que fa a les defuncions, aquest divendres se n'han registrat 3 de noves, elevant la xifra total a 439. Respecte el risc de rebrot, continua augmentant i se situa en 247,76, quasi 21 punts més, i la velocitat de propagació del virus —Rt—, es troba en 1,55. En aquests moments, als hospitals tarragonins hi ha un total de 74 persones ingressades amb coronavirus i 20 a l'UCI.

A la ciutat de Tarragona s'han sumat, aquest divendres, 9 positius més, arribant als 795, mentre que les defuncions es mantenen en 49. El risc de rebrot a la capital tarragonina disminueix lleugerament i se situa en 152,43, mentre que té una Rt d'1,15. Als hospitals de Tarragona ciutat hi ha, en aquests moments, 8 persones ingressades i 4 a l'UCI.

A Reus, la situació és menys favorable, ja que el risc de rebrot en aquests moments és de 359,1 punts, superior a les dades d'ahir dijous, i l'Rt se situa en 1,51. Pel que fa als casos, aquest divendres se n'han registrat 40 nous casos, que se sumen als acumulats i ja en són 1.813, i cap nova defunció, que es mantenen en 65. Als hospitals reusencs hi ha 20 pacients ingressats, 7 a l'UCI.

Baixa el risc de rebrot i l'Rt a les Terres de l'Ebre

Pel que fa a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, aquest divendres han registrat 41 nous casos de Covid-19, que se sumen als acumulats i eleven la xifra total a 1.930 casos. En les darreres 24 hores no s'ha comptabilitzat cap defunció, així que es mantenen en 65. Ara bé, el risc de rebrot ha disminuït força en les últimes hores i se situa en 258,64, 44 punts menys que ahir. Respecte l'Rt, és una dada favorable, ja que se situa en 0,87. Finalment, als hospitals ebrencs hi ha 14 ingressats per coronavirus i 2 a l'UCI.