Una persona caminant per Tarragona amb mascareta.

Divendres negre a Tarragona: augmenten a 1.086 els ERTO registrats a la demarcació

La xifra d'expedients tramitats creix imparable a la província i ja es poden comptar per milers els treballadors afectats

Si dijous us explicàvem que els ERTO s'havien multiplicat per sis en els darrers dos dies, aquest divendres 20 de març la dada ha estat demolidora. Segons ha anunciat el Departament de Treball, en tan sols 24 hores s'ha passat dels 152 expedients als 1.086, una xifra esfereïdora que ja no deixa marge al dubte: la catàstrofe econòmica i social està a les portes.

Milers de treballadors amb el futur en pausa

Així doncs, les dades a dijous 19 de març deixaven entreveure el camí però no l'augment tan sobtat. En total hi havia 152 expedients registrats que afectaven 1.401 persones, però en un divendres negre a la província de Tarragona la dada ha escalat fins als 1.086 ERTO a Tarragona que ja interrompen el futur de 8.914 treballadors. Per demarcacions, Tarragona és la segona més afectada, només superada per Barcelona amb 6.398 expedients registrats que afecten 133.116 persones. A Girona, fins al moment s'han presentat 704 ERTO amb 7.529 afectats i a Lleida 452 amb 2.671 que sumen persones. A Catalunya, doncs, se sumen fins el dia d'avui 8.640 ERTO que afecten 152.230 treballadors.

Aquesta dramàtica xifra seguirà creixent de forma previsible en els pròxims dies, pel que els efectes de la Covid-19 seguiran causant estralls molt més enllà que en la salut de les persones. Al Camp de Tarragona, els sectors de l'hoteleria i la restauració així com els petits comerços són els que més estan rebent l'impacte de l'aturada i més després que el Govern espanyol hagi anunciat la suspensió de l'obertura al públic d'hotels, càmpings i altres establiments turístics mitjançant una ordre del Ministeri de Sanitat que ha estat publicada de forma extraordinària a darrera hora de dijous al BOE.