Imatge d'una torre elèctrica

L'IPC puja un punt a la demarcació de Tarragona durant el mes de gener i l'interanual se situa en el 0,3%

L'increment de preus de l'habitatge, electricitat, gas i alimentació situa la inflació en nombres positius

L'IPC ha pujat un punt durant el mes de gener al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre i la taxa interanual se situa en nombres positius, concretament un 0,3%. El mes de desembre del passat 2020, l'evolució dels preus interanual registrada va ser del -0,7%. Segons les dades fetes públiques per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) els sectors que més han impulsat aquest increment en termes interanuals són l'habitatge, l'aigua, l'electricitat i el gas, amb un 3,3% més, així com l'alimentació i les begudes alcohòliques, amb un 2,2%. Per contra, l'ensenyament i el transport —tots dos amb -4,1%— i les comunicacions —amb -3,4%— són els grups que han mantingut xifres descendents.

En termes mensuals les dades de l'INE al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre reforcen la tendència a l'alça del preu de l'habitatge, aigua, electricitat i gas, que durant gener van pujar un 5,4% respecte al mes de desembre de 2020, mentre que el grup de vestit i calçat va registrar una caiguda de -13,6% respecte al mes anterior.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Els preus creixen a Catalunya després de deu mesos de deflació

Els preus a Catalunya tornen a créixer després de deu mesos consecutius en deflació, una tendència que va començar al març, coincidint amb la declaració de l'estat d'alarma per frenar l'expansió de la Covid-19. Segons les dades presentades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'Índex de Preus al Consum (IPC) a Catalunya durant el mes de gener va incrementar-se un 0,4% en termes interanuals, gairebé un punt per sobre l'evolució registrada el desembre (-0,6%). L'increment es deu a l'encariment dels subministraments —sobretot l'electricitat— (+2,5%) i dels aliments i begudes no alcohòliques (+2,1%). A l'Estat, els preus es van incrementar un 0,5% al gener, un punt més en comparació a la taxa registrada el desembre.