Port de Tarragona.

Les exportacions tarragonines creixen un 7% i registren 9.684,4 MEUR fins al novembre

Els productes químics lideren les vendes a l'exterior amb 4.126,5MEUR, un 18,5% més

Les exportacions de la demarcació de Tarragona sumen 9.684,4 milions d'euros en l'acumulat fins al novembre del 2022, un 7% més que en el mateix període de l'any passat, segons les dades publicades aquest dijous pel Ministeri d'Indústria.

Pel que fa a les exportacions del mes de novembre passat es xifren en 874,8 milions d'euros, el que representa un 9,9% menys. Els principals sectors exportadors són les empreses de productes químics que han venut per un valor de 4.126,5 milions d'euros, un 18,5% més entre el gener i novembre passats. Amb 1.171,7 milions el segueix sector de l'alimentació, les begudes i el tabac, que registra un 9,8%.

En el cas de les importacions, les comarques tarragonines i ebrenques han comprat a l'exterior per valor de 1.586 milions d'euros, un 5,4% més que el mateix període de 2021. En l'acumulat, de gener al novembre passat, els productes importats sumen 16.314,2 milions d'euros, un 27,1% més. Els productes químics i els d'alimentació, les begudes i el tabac són també els sectors que han importat més, amb 2.932,1 i 2.373,3 milions d'euros respectivament fins al novembre de 2022.

Els estibadors continuen en peu de guerra

Aquestes dades arriben en un context, al Port de Tarragona, en què la tensió entre estibadors i port continua bloquejant el normal funcionament de la infraestructura. Divendres passat, disset vaixells encara restaven a l'espera de poder «descarregar o carregar» mercaderies al port de Tarragona.

Una situació que s'arrossega des de fa setmanes i que ha cridat l'atenció dels ciutadans. A través de les xarxes socials, l'Autoritat Portuària ha assegurat que «aquestes setmanes, hi ha un gran volum de mercaderies, especialment de granels sòlids - cereals -, que ha comportat una altíssima ocupació dels molls del Port». L'ens portuari també recorda que «l'APT, les empreses i estiba treballen per normalitzar la situació».