Imatge d'un habitatge amb un cartell d'«En venda»

Tarragona lidera la davallada de la compra d'habitatges a Catalunya durant el febrer

La compravenda d'habitatges a Catalunya cau un 6,7% interanual el febrer

A Catalunya es van comprar 6.460 habitatges durant el mes de febrer, un 6,7% menys respecte al mateix període de l'exercici anterior. La davallada és menys acusada respecte al gener, quan el nombre de compravendes  va caure un 12,4% en termes interanuals, però contrasta amb els creixements del 5,6% i del 6,4% del novembre i desembre, respectivament. Segons les dades provisionals publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), les demarcacions de Barcelona i Tarragona  van ser les principals impulsores de la davallada  a Catalunya, mentre que el sector a Girona i Lleida es recupera. Pel que fa al conjunt de l'Estat, al febrer es van registrar 43.185 compravendes d'habitatges, un 4,3% menys en termes interanuals.

El nombre de compravendes d'habitatge a Barcelona  durant el mes de febrer es va situar en 4.009, un 14,9% menys respecte al segon mes de l'any passat. La caiguda és més accentuada en comparació a la del gener (-13,7%) i se situa lluny del creixement de l'1,6% interanual del desembre. El mercat de compravenda d'habitatges a Tarragona  també va registrar una important davallada al febrer, concretament del 10,9%. La caiguda  és tres punts superior a la del gener (-7,5%) i s'allunya de la recuperació  corresponent al mes de desembre (+7,6%).

A Girona  i Lleida, en canvi, el mercat de l'habitatge torna a créixer. A les comarques gironines es van registrar 1.060 compravendes, un 15,6% més respecte al febrer de l'any passat. Pel que fa a les comarques de ponent, el nombre d'operacions durant el segon mes de l'any va arribar a les 536, un 61% més en termes interanuals.

Per tipus d'habitatge, a Catalunya destaca al creixement  en el nombre d'operacions vinculades a l'habitatge nou. En concret, la comercialització d'aquest tipus d'immoble va incrementar-se un 10,4% interanual al febrer, sumant 1.283 operacions. Els habitatges usats, en canvi, van registrar una caiguda  entorn el 10% pel que fa al nombre de compravendes, mentre que les operacions relacionades amb l'habitatge protegit van incrementar-se un 0,2%.

Durant el mes de febrer, Catalunya va ser la tercera comunitat amb més compravendes d'habitatges, superada només per Andalusia (8.908 operacions) i Madrid (6.365 operacions). No obstant això, va ser el cinquè territori on més es van reduir les operacions. Al final de la llista hi apareixen el País Valencià (-12,8%), l'Aragó (-13,5%), les Balears (-15,9%) i les Illes Canàries (-16,2%).