Imatge de l'escola Cèsar August tancada durant el confinament

Els sindicats de mestres denuncien l'obertura d'escoles a Inspecció de Treball per falta de garanties

Diuen que les mesures de seguretat són insuficients i no s'ha format les plantilles

La Junta de Personal Docent no universitari de Tarragona, representada pels sindicats USTEC·STEs (IAC), CCOO, ASPEPC-SPS, CGT i CSIF, ha denunciat a Inspecció de Treball el Departament d'Educació per la falta de mesures de prevenció a les escoles que han obert aquests dies. Segons els sindicats, les mesures de protecció i prevenció previstes i que s'han de garantir per a l'obertura dels centres educatius, segons les instruccions publicades, són insuficients. La manca de garanties en la neteja i desinfecció dels centres, manca de material de protecció adequat, manca d'informació i formació específica per al personal dels centres, són algunes de les queixes.

A més, denuncien que aquestes mesures de prevenció i protecció no s'han pogut conèixer prèviament a la seva publicació per part dels representants dels treballadors, no han estat consultats i per tant no han pogut participar en la seva elaboració.

«La prioritat d’aquesta època excepcional causada per la pandèmia consisteix a vetllar per la salut i la seguretat de la comunitat educativa; és per això que considerem un error perillós que el Departament d’Educació hagi decidit unilateralment obrir els centres educatius durant la fase 2, sense les mínimes garanties ni mesures adequades per evitar possibles contagis».

Els «riscos» superen els «beneficis»

«Els professionals no disposen d’aquelles mesures imprescindibles de seguretat, ni han estat sotmesos a tests; els riscos d’un retorn prematur superen amb escreix els incerts beneficis de tenir centres educatius oberts, almenys fins que no es pugui garantir realment la seguretat total dels infants, adolescents, professionals i famílies», al·leguen.

Així mateix expressen el seu suport a totes les direccions dels centres, professorat, personal laboral i personal d’administració i serveis que s’han vist en l’obligació de preparar i dur a terme un pla d’obertura «precipitat i improvisat». També agraeixen a les famílies «el seu sentit de la responsabilitat, posant per davant el principi de prevenció de la salut dels seus fills i, que en gran majoria, han decidit no portar-los als centres».