Pla general dels treballadors del 061 davant de la seu del CatSalut de Tarragona en la protesta per reclamar la internalització del servei i millors condicions laborals

L'acord entre els sindicats i Ferrovial desbloqueja la vaga dels treballadors del 061

La protesta, de caràcter indefinit, es va iniciar el passat 18 d'octubre

Ha arribat al seu final. Després de gairebé mes i mig en vaga indefinida, els treballadors del 061 l'han desconvocat en arribar a un acord entre els sindicats i Ferrovial Servicios S.A., segons ha informat aquest dijous al migdia el Departament d'Empresa i Treball.

Els empleats del servei havien iniciat la vaga el passat 18 d'octubre i ara ja ha acabat. Un temps llarg i que ha acabat amb a mediació del govern en les negociacions a través de la Direcció General de Relacions Laborals del departament. 

Acord al 061

Les dues parts involucrades han rubricat l'acord aquest migdia de dijous. Les condicions negociades contenen diverses propostes de caire econòmic, estabilitat laboral i de conciliació de vida personal i laboral. 

Des que es va iniciar la protesta, els serveis mínims han estat del 85% i el seguiment de la protesta d'un 80%, segons els sindicats. 

Entre d'altres, els treballadors reclamaven un conveni propi per exigir una millora de les seves condicions laborals fins que no aconsegueixin la internalització del servei.

L'avantprojecte de llei d'acompanyament dels pressupostos preveu que el Departament de Salut elabori un full de ruta per internalitzar el servei del 061, que no hi inclou el del 112.