Pla mitjà d'un aparell per cobrar peatges, ja desancorat, al peatge troncal de l'AP-7 a Vila-seca

Imatges per a la història: comencen a desaparèixer els peatges de l'AP-7 i l'AP-2

El Ministeri de Transports destinarà 7 MEUR a eliminar els peatges de la demarcació Tarragona

El paisatge a les autopistes al seu pas per la demarcació de Tarragona comença a canviar a partir d'aquesta setmana. El Ministeri de Transports ha començat a desmantellar els peatges de les autopistes AP-7 i AP-2 al seu pas per la província, després que el passat 31 d'agost s'aixequessin les barreres en acabar les concessions. Així, el primer peatge en què s'han iniciat els treballs de desmantellament és el troncal de Vila-seca a l'AP-7.

La pròxima setmana començaran les obres d'enderrocament del peatge troncal del Vendrell, al Baix Penedès. El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Maria Sabaté, ha explicat que aquests dos antics peatges, que són els més problemàtics per al trànsit, estaran desmuntats en un termini d'un mes aproximadament.

Una vegada estiguin enllestits els treballs a Vila-seca i el Vendrell, els treballs continuaran a la resta de peatges i barreres d'accés de la demarcació tarragonina. El desmuntatge dels antics peatges, que s'allargarà fins al primer semestre de 2022, suposaran un cost de set milions d'euros, que inclouen la supressió de totes les barreres, tant les troncals com les dels accessos.

Pel que fa a l'AP-7 i l'AP2, cal recordar que el Ministeri de Transports va adjudicar recentment el contracte de manteniment de les dues autopistes als trams de la demarcació de Tarragona. L'import total del contracte és d'uns 7,5 milions d'euros.

També comencen les obres de desmantellament a Lleida

Les obres de desmantellament de peatges han començat a les quatre demarcacions catalanes. Així, a Lleida s'ha iniciat la retirada de l'antic peatge de l'AP-2. Segons ha explicat el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, els treballs a l'accés de Lleida s'allargaran entre 10 i 15 dies. Posteriorment, una vegada enllestits els treballs, es farà el mateix amb els de Soses, les Borges Blanques i l'Albi, per aquest ordre.

Així mateix, també han començat els treballs als antics peatges de l'AP-7 i l'AP-2 de la Jonquera, Martorell i la Roca del Vallès. El cost total que tindrà l'eliminació dels peatges, les barreres i els accessos de les dues antigues autopistes de pagament al seu pas pel territori de Catalunya serà de 92 milions d'euros.