Pla obert de l'N-240 al seu pas per la ciutat de Tarragona

El Mitma licita la redacció dels projectes contra la contaminació acústica a Tarragona

S'instal·laran pantalles acústiques en tres vies del territori

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha dut a terme la licitació de dos contractes que tenen l'objectiu de presentar diversos projectes d'actuació en contra de la contaminació acústica al Camp de Tarragona.

Aquestes reestructuracions es faran en trams de l'N-240, entre el centre de Tarragona i el barri de Sant Salvador, a l'N-340 entre Torredembarra i el Vendrell, i a la T-11 al voltant dels accessos al Mercat del Camp i la Canonja (Tarragonès).

Gairebé 20 MEUR per fer front a la contaminació acústica en l'estat espanyol

Diverses vies d'Espanya rebran, emmarcats en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, 19,86 MEUR destinats a la col·locació de pantalles acústiques en trams concrets, a la substitució de paviment per un menys sorollós i altres tipus d'actuació que aconsegueixin reduir l'impacte sonor del pas de vehicles.

Per altra banda, les actuacions destinades per a l'A-7 en la zona del cinturó de Tarragona, estan incloses en el traspàs de titularitat de les infraestructures estatals a l'ajuntament de la ciutat.

Una bona causa

El soroll, entès com a sons molestos que percep l'oïda, és considerat contaminació. És per això que el Mitma vol reduir al màxim aquest impacte, ja que deteriora la qualitat ambiental del territori i afecta la salut de les persones.

La contaminació acústica comporta diverses conseqüències, com pot ser la limitació per reconèixer el soroll, per exemple, a l'hora d'apujar el volum de la televisió. Per aquesta sonoritat, l'estrès també augmenta, sigui físic o mental.

A més, aquesta circumstància malmet la comunicació, i altera l'òptim desenvolupament d'una activitat. A causa d'aquest estímul molest, es perd la concentració.