La Diada de Catalunya del 2019 a Barcelona

Onze de Setembre: Tot allò que has de saber sobre la Diada Nacional de Catalunya 2022

La manifestació de 2022 convocada per l'ANC començarà a l’avinguda del Paral·lel de Barcelona

Aquest any, la celebració de la Diada Nacional de Catalunya recupera la normalitat i els formats habituals de les edicions passades. Pel que fa a la manifestació independentista convocada per l'ANC, serà a Barcelona amb el lema “Tornem-hi per vèncer: independència”. En aquest sentit, l’Assemblea Nacional Catalana ha fet una crida a la no-rendició, a la lluita continuada de la societat civil i a avançar cap a la independència, més enllà dels partits polítics. Tot plegat amb l’objectiu de preparar un nou embat per la independència.

La manifestació de 2022 començarà a l’avinguda del Paral·lel, amb una capçalera  a prop de la plaça de les Drassanes. Seguirà pel pel passeig de Colom i el passeig d’Isabel II i acabarà a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, davant l’estació de França. En aquest punt, hi haurà l’escenari i es faran els parlaments de l’Assemblea, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència, les tres entitats que organitzen la manifestació.

A diferència d'altres convocatòries, enguany no cal fer cap mena d'inscripció. Ara bé, segons el municipi de procedència, hi ha la recomanació d'anar en un dels deu punts que divideixen el recorregut, amb l'objectiu d'omplir tots els espais de marxa.

La samarreta i els concerts

Com ja és tradicional, la manifestació de la Diada compta amb una samarreta característica. Enguany és negra, un color que no s’havia fet servir fins ara. Segons l'ANC, l'entitat impulsora del producte, s'ha escollit aquest color com a símbol de la lluita i la no-rendició, el missatge central de la manifestació.

Pel que fa als concerts posteriors a la manifestació, la Diada de 2022 retroba la Festa per la Llibertat, després de tres anys anul·lada a causa de la pandèmia de la Covid-19. Organitzada per Òmnium Cultural, els concerts tornen al passeig de Lluís Companys, amb les actuacions dels Pets, Roba Estesa, Lildami i també Edu Esteve, Llum, Estela i Joan Liaño, concursants del programa Eufòria de TV3.