Imatge de la T-342, la carretera entre que uneix Roquetes i els Reguers

La Diputació invertirà 4,2 MEUR a millorar la carretera entre Roquetes i els Reguers

L'ens també destinarà prop d'1,9 milions d'euros en actuacions puntuals de seguretat i drenatge de carreteres

El ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat inicialment el projecte de condicionament de la carretera T-342, de Roquetes als Reguers (Baix Ebre), amb un pressupost de 4.187.785,04 euros. Les obres preveuen una millora de traçat i l’ampliació de la carretera per un o ambdós costats, així com la instal·lació de la canalització per al desplegament de la xarxa de fibra òptica al llarg del traçat.

Paral·lelament, la Diputació ha aprovat definitivament el projecte d’actuacions puntuals de seguretat i drenatge de carreteres per un valor d'1.871.173,09 euros. L'objectiu és millorar la seguretat viària de disset vies del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre on es construiran cunetes transitables, es milloraran les barreres de seguretat de contenció de vehicles o es reordenarà el trànsit en travesseres i zones periurbanes.

Entre les carreteres incloses en el projecte d'actuacions puntuals destaquen la TV-2232 a Els Garidells on s'instal·larà una xarxa de recollida de xarxes pluvials, la TV-7049 entre Reus i Castellvell on s'uniran els carrils bicis existents o la TV-2336 de Blancafort a Solivella, on es construirà una cuneta transitable.

Suport a la declaració de parc natural de les Muntanyes de Prades

En l'apartat de mocions, tots els grups amb representació a la Diputació han donat suport a la declaració del Parc Natural Muntanyes de Prades. En aquest sentit, la portaveu d'ERC, Camí Mendoza, ha subratllat que aquest organisme de nova creació «ha d'emmarcar-se en unes polítiques de desenvolupament rural de la demarcació en les quals el repoblament en sigui una conseqüència natural».

Una visió compartida amb el portaveu de Ciutadans, Pere Huguet, qui ha insistit en la importància de protegir el patrimoni natural de la zona. De moment, una vintena de consistoris i quatre consells comarcals ja s'han mostrat a favor de la creació d'aquesta entitat.

Renúncia dels diputats Francesc Barbero, Jordi Cartanyà i Adam Tomàs

Durant la sessió plenària, s’ha donat compte dels escrits de renúncia presentats pels diputats Adam Tomàs, Jordi Cartanyà i Francesc Barbero, tots tres del grup d’ERC. La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, els ha agraït la feina feta durant aquests dos anys al govern de la institució i els ha encoratjat a continuar treballant pel territori i pels veïns que hi viuen des de les seves responsabilitats futures.