Pla general del poble de Figuerola del Camp

La Diputació subvenciona 9 municipis per dotar-los de comerços i serveis bàsics

La nova línia d’ajuts ha distribuït un total de 75.000 euros en pobles de menys de 1.000 habitants de la demarcació de Tarragona

La Diputació de Tarragona ha concedit ajuts per valor de 75.000 euros a nou municipis de la demarcació per dotar-los de comerços i serveis bàsics per millorar la comoditat, la salut i el benestar dels seus habitants i, alhora, frenar el despoblament. Concretament, es tracta dels pobles de Lloar, els Garidells, els Guiaments, Figuerola del Camp, la Torre de Fontaubella, Prat de Comte, Querol, Senan i Vallclara.

Aquesta nova línia d’ajuts permet als ajuntaments de menys de 1.000 habitants crear o millorar locals municipals o locals privats cedits als ajuntaments per adequar-hi espais de venda al detall que també puguin oferir serveis bàsics com la perruqueria, la podologia, la psicologia o la fisioteràpia, entre altres.

Projectes subvencionats per la Diputació aquest 2022

Alguns dels projectes que han rebut els ajuts de la Diputació de Tarragona aquest 2022 són la creació d’un espai comercial per oferir productes de primera necessitat a Vallclara, la millora de la façana de la botiga d’alimentació 'La Botigueta' al Lloar, o la creació d’un espai de dues plantes als Garidells per oferir serveis bàsics a la ciutadania que també inclourà el banc d’aliments municipal i un habitatge per a lloguer social.

Els espais multiserveis són establiments comercials físics, de titularitat pública, on es venen al detall productes alimentaris i d’altres sense tenir una especialització en un únic producte. En aquests espais hi pot conviure la prestació d’algun servei bàsic per a satisfer les necessitats i millorar la qualitat de vida, la salut i el benestar de la ciutadania.