Diputació de Tarragona.

Unanimitat per aprovar el pressupost «més alt de la història» de la Diputació de Tarragona

Els comptes han estat aprovats per unanimitat i la xifra se situa als 187,4 MEUR

Matí de divendres important a la Diputació de Tarragona. Era el dia per posar sobre la taula les xifres previstes per al 2022 i veure si tiraven endavant o no. Finalment així ha estat, amb la unanimitat dels presents.

Es tracta del pressupost «més alt de la història», ja que la xifra s'eleva fins als 187.400.000 euros i suposa un increment del 17,4% respecte als comptes de l'any anterior. Pel que fa al pressupost específic del Patronat de Turisme, s'ha incrementat un 22% en comparació al 2021.

Tal com ha destacat la presidenta de l'ens supramunicipal, Noemí Llauradó, aquest pressupost s'ha consensuat amb tots els grups i se senten «còmodes» amb els acords adquirits. Segons l'organisme, els comptes aprovats són «els més alts de la història» i estan orientats cap a la recuperació econòmica i social, amb un ferm compromís envers els municipis, l'acció climàtica i la cultura.

Segons el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Joaquim Nin, es tracta d'un pressupost «expansiu» que ha estat possible gràcies a l'increment de més d'un 21% dels ingressos estatals que es destinaran a l'ens supramunicipal.

El Pla d'Acció Municipal s'emporta gran part dels diners

La Diputació de Tarragona destinarà 31 milions d'euros al Pla d'Acció Municipal (PAM), que segons apunten des de l'organisme, és l'aportació més elevada que s'ha fet mai en aquesta eina de cooperació municipal que s'adreça als ajuntaments. D'aquests 31 milions, 25,4 es destinaran a inversions i els 5,8 restants seran per a despeses corrents.

L'ens supramunicipal ha aprovat destinar quatre milions d'euros a les inversions culturals, a banda de reservar dos milions més per a les activitats d'aquest àmbit que organitzin els consistoris. Pel que fa a l'acció climàtica i sostenibilitat, la Diputació ha aprovat destinar-hi 3,6 milions d'euros en subvencions per aquells ajuntaments que facin accions relacionades amb la descarbonització, la transició energètica, la gestió dels residus i la prevenció dels incendis forestals.

L'organisme ha destacat els 6 milions que s'invertiran en la xarxa viària de la demarcació, els 2,3 milions d'euros per estendre la fibra òptica a més municipis o els 1,4 milions d'euros que serviran per fer front a la tercera fase d'obres i adequació del Castell Monestir d'Escornalbou. En relació als Fons Next Generation, els comptes de la Diputació de Tarragona tenen una previsió per als eventuals projectes de turisme sostenible que puguin aconseguir una dotació econòmica.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha assegurat que els comptes aprovats de forma unànime seran una eina per «materialitzar la vocació de servei públic en els diferents àmbits d'actuació» de l'organisme.