Imatge d'arxiu d'Ulldemolins

La Diputació de Tarragona subvenciona la millora d'habitatges socials en 17 municipis

Els ajuts seran de 15.000 euros per habitatge i la partida supera els 286.700 euros

La Diputació de Tarragona ha concedit els ajuts per a inversions en habitatges municipals, una partida per afavorir les polítiques socials i el repoblament als entorns rurals. Enguany se'n beneficiaran 17 municipis i es faran 24 actuacions. Els ajuts, que ascendeixen a un import total de 286.751,01 euros, seran d'un màxim de 15.000 euros per habitatge —fins al 95% del pressupost sol·licitat—. Les obres serviran per rehabilitar i millorar la qualitat dels habitatges municipals o les despeses de personal dels plans d'ocupació, emmarcades en polítiques locals d'habitatge. Els immobles han de ser de propietat municipal o han d'estar cedits, en el cas d'habitatges per desenvolupar-hi polítiques socials, per un període mínim de 10 anys.

Els municipis que es beneficiaran dels ajuts són Aiguamúrcia, Amposta, Bellvei, Calafell, Flix, Gandesa, la Febró, la Palma d'Ebre, Masllorenç, Passanant i Belltall, Poboleda, Prat de Comte, Reus, Tortosa, Ulldemolins, Prades i Vilaplana.

Aquesta línia de subvencions busca afavorir el desenvolupament de polítiques socials d'habitatge en municipis i entitats municipals descentralitzades, i revertir el despoblament a l'entorn rural fomentant l'accés a l'habitatge en municipis de fins a 1.000 habitants. També ajudaran a garantir el dret a l'habitatge a aquelles famílies que es troben en situació de vulnerabilitat, agreujada en alguns casos per la pandèmia. Si la subvenció es destina a fomentar l'accés a l'habitatge a l'entorn rural, els immobles han de ser de titularitat municipal.