El dispositiu de recerca dels quatre desapareguts ja ha pentinat una trentena de quilòmetres sense èxit

El dispositiu de recerca dels quatre desapareguts ja ha pentinat una trentena de quilòmetres sense èxit

Els cossos d'emergències pentinen aquest diumenge el tram final del riu Francolí

El cos de Bombers ha pentinat quatre dels poc més de vuit quilòmetres del tram final del riu Francolí, que va des de la seva desembocadura fins al municipi del Morell. En el cinquè dia de recerca dels quatre desapareguts, només s'han trobat elements personals que no corresponen a les persones desaparegudes  des de principis de setmana.

El dispositiu ha intensificat la recerca en aquest sector, on treballen 123 persones, dels quals una setantena són bombers i la resta voluntaris dels cossos de Protecció Civil, ADFs i Creu Roja.  Al sector de Montblanc s'han destinat una trentena d'efectius. Fins aquest diumenge al migdia, s'han rastrejat, sense èxit, 35 dels 43 quilòmetres que van de la desembocadura a l'Espluga de Francolí.

Els cossos d'emergències pentinen aquest diumenge el tram final del riu Francolí
Els cossos d'emergències pentinen aquest diumenge el tram final del riu Francolí | ACN

Segons Expósito, els efectius pentinaran aquesta tarda el tram que va de l'autopista de l'AP7 del polígon de Riuclar, on s'ha ubicat el centre de comandament dels Bombers, al municipi del Morell. En aquest sector de la llera del riu Francolí hi ha molta matèria vegetal acumulada, i això dificultarà, diu, les tasques de recerca. «Ens costarà una mica més, perquè la zona s'ha eixamplat molt, la vegetació ha envaït part del perímetre», ha precisat Expósito.

Així mateix, el responsable de l'operatiu ha assegurat que estan fent «molta feina» amb l'objectiu «d'asseverar» que no hi ha res sobre el terreny: «cinquè dia sense èxit, ja ho tenen aquests serveis,  la probabilitat que estiguin a la llera del riu és baixa, però hi és. Si tinguéssim clar que no trobaríem res no haguéssim fet el dispositiu», ha argumentat.

El cos valorarà al final de la jornada el dispositiu per a aquest dilluns. Tot i això, l'operatiu es limitarà a inspeccionar indicis i es faran treballs puntuals. «El desplegament de recursos serà molt més reduït respecte al que hi ha hagut els cinc últims dies», ha tancat Expósito.