Ou com balla.

Els municipis tarragonins encaren el dia central de la festivitat de Corpus

Avui, en nombroses poblacions es viuran les professons, els oficis i les sortides dels gegants

El Camp de Tarragona encara, avui, la recta final de la programació del Corpus. En alguns casos com Reus, els actes van començar dijous amb la sortida dels gegants, l'Ou com Balla i el repartiment de la  coca amb cireres. En d'altres poblacions, però, el plat fort arriba avui amb la confecció de les catifes, els oficis i la celebració de les professons eucarístiques.

En el cas de Tarragona, la conselleria de Parcs i Jardins ha convocat la ciutadania, avui, a participar en l'elaboració d'una catifa a la Casa Balcells i que es posarà al Pla de la Seu. Per participar en aquesta activitat, es recomana portar un coixí i unes estisores de casa per participar en aquesta tradició que recupera la ciutat i que s’emmarca en l’adhesió de Tarragona a la xarxa de Viles Florides. 

L'Ou com Balla també torna en el seu format habitual a la font del claustre de la Catedral. Pel que fa a la professó, després de dos anys d’absència, tornarà a sortir amb el Seguici de Corpu, a partir de les 18.30 h. Concretament, amb el Magí de les Timbales, els Gegantons Negritos, els Gegants Moros i els Gegants Vells acompanyats dels grallers dels Quatre Garrofers, Els Bordons i Pelacanyes.

L'itinerari sortirà de la Catedral i passarà pels carrers de les Coques, Sant Pau, Pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles i tornarà al Pla de la Seu.

Una catifa durant la celebració de Corpus a Tarragona
Tarragona s'engalana per Corpus | Laura Rodríguez

El Corpus de Reus recupera els seus protagonistes

La superació de la pandèmia a permès recuperar, també a Reus, les  catifes de flors, l'Ou com Balla i les ballades dels Nanos, els Gegants i l'Àliga. Durant el matí d'avui diumenge, pels carrers per on passarà la professó, hi ha l'elaboració de catifes de flors, a càrrec de diverses entitats de la ciutat.

A les 18.30 h, a la Prioral de Sant Pere, tindrà lloc l'ofici religiós i la celebració de la missa. A les 18.45 h, des de l'Ajuntament, anada dels nanos, la Mulassa, els gegants i l’Àliga a la professó de Corpus i tres quarts d'hora més tard l'Àliga farà el ball solemne curt davant del Santíssim Sagrament, en la sortida de la professó. Finalment, a la plaça del Mercadal, fi de la festivitat de Corpus amb les darreres ballades dels nanos, la Mulassa, els gegants i l’Àliga.

Valls retroba la sortida de la vigília dels gegants

Una de les novetats de la festivitat del Corpus a Valls va donar-se ahir a la tarda, quan els gegants de la ciutat van retrobar la sortida de la  vigília del Corpus pels carrers del nucli històric. Ho van fer de la mà dels campaners, que van anunciar la festa del Corpus a la població amb el tradicional toc manual de campanes.

Avui, durant tot el matí, pel recorregut de la professó, diverses entitats confeccionaran les catifes florals. A les 19.00 h, a l'església de Sant Joan tindrà lloc l'ofici de Corpus i a les 19.45 h sortirà la professó, encapçalada pels gegants i amb la participació de l'Àliga.