Una ampolla de vi abocant vi en una copa, amb dues ampolles més al fons

Novetats sobre el presumpte frau de vins tarragonins: una nova DO se suma a la denúncia

La DO Tarragona s'uneix a la denúncia contra Reserva de la Tierra per presumptes irregularitats en l'etiquetatge de les ampolles

Novetats sobre el presumpte frau en l'etiquetatge de vins catalans. En aquest sentit, la DO Tarragona s'ha sumat a la denúncia contra l'empresa vinícola Reserva de la Tierra, que està sent investigada pels Mossos d'Esquadra per presumptes delictes de falsificació, estafa i introducció al mercat d'una denominació d'origen.

La denúncia inicial es va presentar el passat mes de juliol per part dels consells reguladors de la DOQ Priorat i les DO Montsant i Terra Alta per una possible falsificació en l'etiquetatge d'ampolles de vi. El passat mes d'octubre, la policia catalana van registrar les instal·lacions de la companyia, confiscant «un gran volum d'ampolles amb suposat etiquetatge fals» i rotlles d'etiquetes fraudulents.

En aquest sentit, el digital 'La República Checa' ha avançat aquest dijous que l'empresa investigada també hauria falsificat etiquetes de les DO Tarragona i Catalunya.

La DO Tarragona sospita que les ampolles fraudulentes s'han exportat a l'estranger

Fonts de la DO Tarragona han apuntat a l'ACN que van rebre l'advertiment dels Mossos d'Esquadra una setmana després de l'operatiu a la seu de l'empresa Reserva de la Tierra, a les Borges del Camp (Baix Camp). Davant això, el segell tarragoní va obrir una investigació interna, revisant codis i segells, així com repassant etiquetes i ampolles als supermercats.

En aquest sentit, han reconegut que no han trobat res irregular durant la investigació. Amb tot, i davant la troballa de rotlles d'etiquetes falses que haurien fet els Mossos d'Esquadra, des de la DO Tarragona sospiten que les ampolles fraudulentes s'haurien exportat a l'estranger. Des del segell tarragoní no s'han atrevit a donar una estimació de les ampolles fraudulentes que hi hauria.

Després de la investigació, els Mossos d'Esquadra estimen que Reserva de la Tierra hauria comercialitzat entre 8 i 10 milions d'ampolles de vi fraudulentes de les DOQ Priorat, DO Montsant i DO Terra Alta. En l'operatiu del passat mes d'octubre, la policia catalana va intervenir 750.000 ampolles i 3,2 milions de distintius de garantia falsos.