Edu Marín

L'alpinista Edu Marín enceta el Cicle de Muntanya a l'Auditori de la Diputació

Fins al 5 de novembre, s'hi celebraran quatre sessions més, amb xerrades, documentals i cinema

La Diputació de Tarragona inicia aquest divendres el Cicle de Muntanya a l'Auditori. La conferència 'Valhalla. La conquesta del sostre més gran del món a la Xina', de l'alpinista Edu Marín, donarà el tret de sortida a les vuit del vespre.

L'escalador català participarà en directe i explicarà com va invertir un total de sis mesos en el projecte, repartits en tres viatges. Unes escapades que va fer acompanyat del seu pare, Francisco 'Novato' Marín, i del seu germà, Alex Marín.

Un cicle que tindrà cinema, documentals i conferències d'experts de reconegut prestigi en aquest àmbit. L'edició d'aquest 2021 recupera el programa que no es va poder completar en el cicle anterior, ajornat a causa de la Covid-19.


Com en anteriors edicions del cicle, l'entrada és gratuïta amb invitació i limitada a l'aforament de la sala. Caldrà recollir la invitació a partir d'una hora abans de l'inici de cada sessió al mateix Auditori. 

La inauguració anirà a càrrec del diputat delegat de Cultura de la Diputació, Joan Josep Garcia, amb la participació d'Edu Marín i del coordinador del cicle, Pau Salas.

El Cicle de Muntanya

El Cicle d'enguany comptarà amb quatre sessions més. El 15 d'octubre es passarà 'Manaslu', documental dirigit per Gerald Salmina. (Àustria. 2018); 'Territoris inexplorats, gel i nòmades a l'Àrtic rus', conferència a càrrec de l'alpinista i explorador Rafa Vadillo, el 22 d'octubre; 'Bayandalai - Lord of the Taiga', documental dirigit per Pablo Vidal Santos i Aner Etxebarria Moral (Espanya, 2018) i 'Becoming who I was', documental dirigit per Moon Chang-Yong i Jin Jeon (Corea del Sud, 2016), el 29 d'octubre, i 'Muntanyes de llibertat', conferència de cloenda a càrrec de Carlos Suárez, el 5 de novembre.

El Cicle de Muntanya s'emmarca en la programació estable de l'Auditori Diputació amb diferents cicles temàtics. Aquests refermen el protagonisme d'aquest espai com a referent cultural a la demarcació.

També es recupera la projecció de pel·lícules del cicle Versió Original i el Cicle Gaudí de cinema català. D'altra banda, crea el nou cicle temàtic Mirades, que en aquesta edició posa l'atenció en la perspectiva de gènere i en la mirada feminista.