Imatge dels guanyadors del concurs de dibuix del Port de Tarragona

Els guanyadors del concurs de dibuix del Port de Tarragona expliquen les emocions viscudes durant la pandèmia

L'entrega de premis s'ha realitzat tot fent un passeig en golondrina

El Port de Tarragona entrega els premis d'un altre concurs artístic, en aquest cas, el concurs de dibuix ‘Explica’ns, què fas?', que va ser organitzat en època del confinament per incentivar les capacitats creatives dels més petits durant la  pandèmia. Ahir, dijous 30 de juliol, es va celebrar l'acte del lliurament de premis a la golondrina del Port, embarcació on ja s'han realitzat altres cerimònies dels diferents premis literaris que organitza el Port.

Les bases del concurs eren senzilles, i dividia els premis en tres categories, segons l'edat: de 3 a 5 anys, de 6 a 9 anys i de 10 a 12 anys. Per a cada categoria, el jurat ha triat tres dibuixos finalistes i, d'aquests tres, un guanyador. El  Port de Tarragona ha detallat el nom dels guanyadors, que són l’Elsa, la Maria, la Neus, la Joana, el Blai, la Sofia, el Pau, la Gisela i l’Alba.

Bolcar les emocions del confinament en un dibuix

L'Elsa, una nena de cinc anys i guanyadora del primer premi a la seva categoria, ha mostrat el seu dibuix, per al qual ha guanyat una tauleta electrònica, i l'ha explicat, detallant que es tracta de «el papa i la mama a la cuina al nostre raconet calentet i acollidor, jugant, menjant, xerrant i rient. A més tenim al fons les millors vistes del Port de Tarragona».

Els premis  s'han lliurat tot realitzant un passeig en golondrina, que ha comptat amb totes les mesures de seguretat i higiene, en presència dels nens i nenes guanyadors, de les seves mares pares i membres de l’equip organitzador del concurs. Cada infant premiat ha rebut un  diploma i una rèplica del seu dibuix guanyador, i també han pogut gaudir d'un esmorzar, on a banda de rebre els premis, han pogut explicar el seu dibuix i les emocions  viscudes durant el confinament.

El motiu d'aquest concurs, segons ha recordat el  Port de Tarragona, era precisament aquest, que els petits expliquessin les seves  emocions i  sentiments viscuts en època de pandèmia, a través d'un dibuix sobre quines activitats feia dins de casa. «Els i les petites van aconseguir difondre el missatge #ensquedemacasa d’una forma gràfica i divertida», es menciona des del Port.