Arxiu Port de Tarragona

'El misteri de l'arxivera', l'escape room digital del Port de Tarragona

L'activitat posa a prova l'enginy i la imaginació per resoldre enigmes en format online

El Port de Tarragona publica una nova activitat digital. A través de la seva marca cultural de Moll de Costa i organitzat per l'Arxiu del Port, arriba a totes les cases, en format digital, l'escape room'El misteri de l'arxivera'. En l'activitat es posaran a prova les habilitats de les persones que hi participin i tindran l'objectiu de salvar l'arxivera. Per fer-ho hauran de resoldre els enigmes que es trobaran utilitzant tot l'enginy i imaginació possibles per tal de superar el repte. 

Aquesta és una proposta diferent d'oci del Port de Tarragona per tal d'apropar l'Arxiu a la ciutadania, alhora que es donen a conèixer alguns dels seus espais que no es coneixen. 

L'activitat, el passat 2019, es va fer de forma presencial coincidint amb el Dia internacional dels Arxius, essent una activitat innovadora en el món dels arxius i coorganitzada amb Auriga Serveis Culturals. En conseqüència de la pandèmia i les diverses restriccions que comporta, s'ha decidit presentar la versió digital amb l'objectiu que arribi a tot el públic possible i la puguin gaudir. 

L'aposta per les activitats digitals

La situació de pandèmia  que ha comportat una reducció del moviment ha fet que s'aposti per les activitats online. Sota la marca cultural Moll de Costa es proposen nous continguts de caràcter social i cultural amb l'objectiu d'incentivar a la participació del públic.

El Port de Tarragona, a més de l'escape room, també ha celebrat altres esdeveniments a través d'Internet. L'Arxiu del Port va fer la primera retransmissió 'streaming' i, des d'aleshores, ha organitzat un seguit d'ofertes culturals per oferir noves i variades opcions. 

El Museu del Port, actualment, té quatre propostes d'un programa pedagògic virtual destinat a escoles i esplais amb diferents nivells educatius. D'altra banda, el Teatret del Serrallo  ha organitzat contes virtuals, sessions musicals o dansa i, a hores d'ara, es treballa en noves possibilitats.