Imatge d'una mobilització de l'Esquerra Independentista, a Reus

Diada 2020: l'Esquerra Independentista del Camp de Tarragona organitza una concentració a Reus

Enguany, arran de la Covid-19, la tradicional marxa de torxes es permutarà per l'ofrena floral a la plaça del Baluard

Diada atípica, accions atípiques. Les organitzacions que formen part de l’Esquerra Independentista del Camp de Tarragona ha impulsat dos actes ‘tradicionals’ però adaptats, d’acord amb la situació actual de la pandèmia de la Covid-19. Precisament, el pròxim dijous, 10 de setembre, l’habitual marxa de torxes es permutarà per l’ofrena floral a la plaça del Baluard, a Reus, acompanyada de la lectura d’un manifest.

Segons han apuntat des de l’agrupació, el mateix 11 de setembre la manifestació unitària del Camp de Tarragona es convertirà en una concentració i acte polític que comptarà amb diverses actuacions musicals, i que tindrà lloc a les 19.30 hores a la plaça d’Anton Borrell, també a la capital del Baix Camp. L’acte, evidentment, veurà limitat el seu espai i accés i serà obligatori mantenir una distància mínima de dos metres i l’ús de la mascareta. Els permisos per tirar endavant l'acció ja han estat demanats pels organitzadors, que resten a l’espera «de rebre la confirmació per part del Departament d’Interior».

Enguany, l’Esquerra Independentista vol fer «un pas endavant i mostrar-se com un agent mobilitzador clau per tal de reivindicar que hi ha una altra manera de viure una Diada marcada pel context d’excepcionalitat protagonitzat pel coronavirus, i per la consegüent crisi social, política i econòmica» «Conscients que, davant l’ofensiva capitalista i patriarcal, els drets polítics s’han de seguir reivindicant, es fa una crida a no abandonar ni els carrers ni els espais de lluita», han defensat.