Imatge d'arxiu d'un agent dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra alerten d'una estafa adreçada als comerços i a la xarxa empresarial

Es tracta de la modalitat coneguda com a 'estafa mexicana'

Els Mossos d'Esquadra han informat que s'ha detectat un augment de les estafes comercials conegudes com a 'estafes mexicanes'. Això ha passat durant les visites preventives que s’han realitzat a l’àmbit comercial arreu del territori.

En aquest cas, els fets han incidit a les farmàcies, però l'estafa pot anar adreçada a qualsevol col·lectiu del teixit comercial i empresarial. Segons els agents, els comerços o empresa reben una trucada d’una persona que diu al treballador que el propietari ha encarregat un pack de  material relacionat amb la Covid-19.

L'estafador exigeix que facin l’abonament  immediat (en efectiu o per mitjà de  transferència) per poder fer l’entrega. Alhora, adverteix que si no es fa aquest pagament hauran de pagar un recàrrec. També es demana que el pagament es fes a través de  plataformes virtuals  de pagament amb una mitjana de frau de 1.000 euros.

Recomanacions dels Mossos

Es tracta d'una estafa  fàcil de detectar. Atès, però que l’autor pressiona i estressa molt a les persones que atenen la trucada, en alguns casos, davant el dubte, han arribat a caure al parany i han fet pagaments.

Davant d’aquest tipus de trucada, els Mossos d’Esquadra recomanen calma i cautela. També que es verifiqui l’origen de la trucada i es parli amb un responsable de l’empresa. Per últim, que es desconfiï de les amenaces i les urgències que impliquen pagaments no justificats.