Imatge d'una descarrega de mercaderies al Moll de Navarra del Port de Tarragona

Els estibadors continuen pressionant el Port de Tarragona i fan les seves peticions

El conflicte provoca, des de fa setmanes, importants acumulacions de vaixells a la costa tarragonina i retards en les operacions de descàrrega o carrega

Les empreses estibadores del Port de Tarragona creuen que el compromís d'incrementar la plantilla i mantenir les condicions laborals i salarials ajudaria a resoldre el conflicte obert entre ambdues parts. En aquest sentit, aquesta disputa provoca, des de fa setmanes, importants acumulacions de vaixells a la costa tarragonina i retards en les operacions de càrrega o descàrrega.

Segons un comunicat fet públic per les mateixes empreses, s'ha aconseguit avançar en les negociacions dels últims mesos en la línia d'assolir un acord «per modernitzar el sistema laboral seguint els canvis normatius provocats per les directives europees». Les empreses reiteren la necessitat de no dissoldre de forma immediata la societat Estarraco CPE —Centre Portuari d'Ocupació, en castellà—.

Els estibadors reclamen que s'assumeixi el compromís inicial de mantenir l'ocupació actual i les mateixes condicions laborals i salarials, inclòs el conveni. «Fruit d'aquest procés de negociació, i com sol·licitaven els estibadors, es procedirà a augmentar la plantilla. Aquests i altres avenços ens fan confiar en passos decidits cap a l'acord», han assegurat.