Imatge d'un vaixell de mercaderies en un port.

Els estibadors de Tarragona dissolen la societat, però mantindran feina i condicions

Una reforma legislativa ha condicionat el canvi: a partir d'ara les empreses portuàries es faran càrrec del personal

Canvis entre el personal d'estibadors al Port de Tarragona. Una modificació de la llei que regula les relacions laborals en el sector estiba, realitzada el passat mes de febrer i publicada el passat 4 de maig, ha desembocat en una modificació històrica en la relació laboral dels estibadors.

A Tarragona, la societat ESTARRACO CPE que fins ara actuava al port facilitant el personal per a les tasques d'estiba, ha celebrat una Junta General Extraordinària per dissoldre's. Amb aquesta decisió, ara seran les empreses que formen part de la CPE, els centres portuaris, les que s'encarregaran de gestionar el personal.

A Tarragona s'ha acordat que tots els treballadors d'ESTARRACO CPE mantindran la feina i les condicions laborals que tenien fins ara per conveni, un fet que ja s'ha traslladat als representants dels treballadors.

El canvi, doncs, es produeix per adaptar-se a la nova normativa, ja que els estibadors tarragonins continuarien fent les mateixes tasques, tot i que ara sota les ordres de les empreses que formen part de la CPE. 

Període de consultes per als treballadors

Tanmateix, la proposta passarà ara per un període de consultes i informació amb els representants dels treballadors perquè puguin resoldre tots els seus dubtes i prendre una decisió. Des de la direcció d'ESTARRACO CPE asseguren en un comunicat que estan «oberts al diàleg». 

No amaguen, però, que tenen la voluntat de «realitzar aquest procés amb la màxima celeritat possible» perquè creuen que ara mateix és un moment «complex» al sector a causa de la guerra d'Ucraïna.

Les mercaderies que arriben des d'aquest país són matèries primeres per a l'alimentació animal, fertilitzants, fruites o productes energètics, entre d'altres, pel que «el Port de Tarragona juga un paper fonamental per al correcte desenvolupament de la societat» asseguren des d'ESTARRACO CPE, i esperen que «tot el personal estiba del Port de Tarragona tingui el compromís de treballar conjuntament per garantir que els nivells d'activitat no es vegin afectats».