Pla general de la petroquímica de Tarragona

Per sota dels límits: Nous resultats sobre l'estat de l'aire a Tarragona

S'analitza la presència de 62 compostos a una quinzena de poblacions a través de 22 punts on s'han instal·lat mesuradors

«Molt per sota» dels límits establerts. Aquesta és la conclusió que ha arribat l'Observatori de la Qualitat de l'Aire del Camp de Tarragona després d'avaluar tots els valors dels compostos orgànics volàtils (COV). 

Això és la mostra dels resultats dels mesuraments fets al llarg dels primers sis mesos del 2021 per part de l'Observatori —impulsat per Repsol  amb la participació de l'AEQT—. En aquest es garanteix que totes les emissions segueixen per sota dels límits legals i recomanats. Els resultats són similars a altres anys. 

Un estudi fet en 15 poblacions

En l'estudi s'ha avaluat la presència de 62 compostos diferents de 15 poblacions a través de 22 punts on s'han instal·lat mesuradors. Sobre el benzè, els valors mitjans es troben «molt per sota» del límit d'immissió de 5 μg m -3 (micrograms per metre cúbic) i el butadiè també està per sota dels 2 μg m -3.

Si es fa l'anàlisi de la suma total de COV detectats, segons informa l'Observatori, Barcelona segueix sent la població amb més concentració d'aquestes substàncies. Això es té en compte sense distingir-ne les tipologies. 

L'Observatori ha ampliat el seu consell social. Els ajuntaments de Reus i Vilallonga del Camp, a més de l'Associació Hotelera de la Província de Tarragona i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria s'hi han incorporat.