Unes torxes de la Petroquímica de Tarragona

Ho diu l'Observatori de la Qualitat de l'Aire: les emissions a TGN, sota dels límits

Així ho asseguren les dades dels primers sis mesos del 2022

L'Observatori de la Qualitat de l'Aire del Camp de Tarragona, que impulsen Repsol i l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), ha informat aquest divendres que tots els valors dels Compostos Orgànics Volàtils (COV) analitzats durant els primers sis mesos d'enguany segueixen «per sota dels límits legals i recomanats, amb uns resultats similars a altres anys».

L'estudi analitza la presència de 62 compostos diferents en 15 poblacions a través de 22 punts on s'han instal·lat mesuradors. En un comunicat, s'ha explicat que els nivells de tots els COV «sense distingir tipologies ni orígens» a Tarragona se situen per sota dels valors detectats a Barcelona, tot i que «les mitjanes es computen anualment i sis mesos no són prou significatius».

En el cas del benzè, els valors mitjans dels primers sis mesos es troben «molt per sota» del límit d'immissió —l'aire que es respira— de 5 µg/m³ (micrograms per metre cúbic). En el cas de l'1,3 butadiè, al Morell (Tarragonès) s'arriba als límits recomanats de 2 µg/m³.

L'estudi està dirigit per Francesc Borrull, catedràtic de la URV

Els treballs de l'estudi estan dirigits en l’àmbit científic pel Dr. Francesc Borrull, Catedràtic de Química Analítica de la URV. Així mateix, l'Observatori de la Qualitat de l'Aire es gestiona sota la direcció de la Fundació Privada Institut Cerdà i vol donar resposta a la demanda social d'informació sobre la qualitat de l'aire al voltant de les plantes químiques al Camp de Tarragona.

Enguany s'ha incorporat al Consell Social de l'Observatori el sindicat UGT, que se suma així a l’AEQT, el Port de Tarragona, les cambres de Tarragona i Reus, l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria, com a representants del sector turístic, i els ajuntaments de Reus, Vilallonga del Camp, la Canonja, la Pobla de Mafumet, el Morell, Perafort, Valls i Constantí.