Investigadores de l'IISPV, al laboratori de Tarragona

Investigadors de TGN relacionen febre, pneumònia i dificultats per respirar amb més risc de mort per Covid-19

La recerca de la URV i l'Institut Pere Virgili constata riscos associats per algunes patologies prèvies, però en descarta les cardiovasculars

La presència de febre, pneumònia i dificultats respiratòries  són factors de risc associats a més mortalitat en malalts de Covid-19. Ho determina un estudi recent de la Universitat Rovira i Virgili, l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili i l'Hospital Sant Joan de Reus, que es va dur a terme durant les primeres setmanes de la pandèmia  i que ja ha estat publicat a la prestigiosa revista especialitzada PLoS One.

La recerca  també ha observat un efecte directe sobre el risc de mort en pacients amb diabetis mellitus o càncer però no en altres malalties prèvies com les cardiovasculars, neurològiques o gastroenterològiques. L'estudi ha comprovat que l'índex de comorbiditat de Charlson que s'utilitza en medicina interna per avaluar el risc de mort és una eina adequada en aquest tipus de pacients.

L'estudi assenyala que encara «ens falta informació» sobre les característiques de la infecció per Covid-19 fora de la Xina i que el treball de recerca que han dut a terme els investigadors  de la URV i l'IISPV a l'Hospital de Reus «omple un buit en la caracterització de la malaltia a l'àrea mediterrània», un dels epicentres actuals de l'anomenada segona onada del virus.