Pla mitjà dels contenidors de la Terminal Best del Port de Barcelona

Les exportacions de Tarragona creixen amb vendes que gairebé arriben als 1.000 MEUR

En total, han crescut un 18% aquest abril

Les exportacions de mercaderies de la demarcació de Tarragona no s'aturen i continuen creixent al pas dels mesos. Aquest últim mes d'abril s'han incrementat un 18,1% amb vendes per valor de 938,3 milions d'euros, segons dades fetes públiques pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

Durant aquest últim període, la contribució de les comarques tarragonines al volum total d'exportacions espanyoles ha estat del 3%. Pel que fa a l'acumulat des de principis d'any, les exportacions sumen 3.560,6 milions d'euros, que suposen un 19,5% d'increment.

Els productes químics representen quasi la meitat de les exportacions a les comarques tarragonines i han registrat vendes de 377,2 milions d'euros. Això, es tradueix amb un creixement interanual del 25,8%. Els productes energètics també han crescut un 16,9% aquest abril.

Pel que fa a les importacions d'aquest mes d'abril, s'han xifrat en 1.291,4 milions d'euros que suposen un increment del 20,6% respecte al mateix mes de l'any passat. Aquestes han contribuït en un 3,4% al volum total de les importacions espanyoles.

Respecte a les importacions fetes des de principis d'any, l'increment ha estat del 38,4% i sumen 5.646,1%.

A les comarques tarragonines i ebrenques, el sector de productes químics és el que té més pes en les exportacions i importacions. Aquest abril, les exportacions d'aquests productes s'han xifrat en 377,2 milions d'euros que suposen un 40% del volum total a l'Estat Espanyol i un increment interanual del 25,8%.

Quan als productes energètics s'han fet vendes per valor de 130,9 milions (1,8% més). A més, entre el gener i l'abril d'enguany, les exportacions d'aliments, begudes i tabac també han crescut un 15,4%, xifrant-se en 420, 8 milions d'euros.