Imatge d'una de les obres de Josep Maria Codina

Arriba al Tinglado 1 del Moll de Costa l'exposició 'Intervals', de Josep Maria Codina

L'exposició s'inaugura aquest dijous a la tarda es podrà veure al Port de Tarragona fins al 16 d'abril

Aquest dijous 19 de gener, a les 19 hores, obre portes al Tinglado 1 del Moll de Costa una nova exposició sota el títol 'Intervals', de l’artista català Josep Maria Codina. Aquesta és una mostra en què la creació pictòrica gira al voltant de la pell humana. L’artista mostra un repertori d’orografies i senyals biogràfics de cada individu i, de cada part del cos són transportats a l’obra.

L’obra exposada ofereix un recorregut per característiques com el color de la pell, les pigues, o marques que cisellen la vida i el pas del temps; arrugues, cicatrius que esdevenen senyes d’identitat úniques que denoten el que cadascú ha viscut i desenvolupen tota una poètica al voltant del pas del temps.

L’exposició que s'inaugura aquest dijous estarà oberta fins al 16 d’abril, de dimarts a dissabte de 10 a 13 hores i de 17 a 19 hores i, diumenges i festius d’11 a 14 hores. L'entrada és gratuïta.

Art plàstic català al Tinglado 1

L'exposició de Josep Maria Codina ofereix al públic de Tarragona una sèrie d'obres introspectives que revelen un univers ple de poètics misteris que al·ludeixen a la persona, al seu cos, la lluita del fet de viure i l’aflicció que inexorablement comporta. A aquesta cartografia privada de cada ésser humà, l'autor aconsegueix conferir un significat universal, com a metàfora del pas del temps i la vulnerabilitat.

Codina dibuixa tots aquests grafismes que testimonien la vida en un context on també utilitza les diferents qualitats tàctils de la matèria, per tal de crear la ‘pell del nostre cos a la pell de la pintura’.

Una trajectòria de gairebé quatre dècades

Josep Maria Codina va néixer a Mataró l’any 1958 i va fer la seva primera exposició l’any 1985. Codina va estudiar a l’Escola d’Arts Plàstiques Pau Gargallo de Badalona i a la Facultat de Belles Arts de Barcelona. Codina ha compaginat el seu treball artístic amb el disseny i la docència i una llarga trajectòria expositiva de més de 35 anys.

En aquest sentit, Codina ha desenvolupat a través dels seus quadres tota una poètica entorn del pas del temps, perquè, segons declara el mateix artista «és el temps l'insospitat i anònim autor qui al llarg de la nostra vida dibuixa aquests grafismes vitals, signes de vida, empremtes que testimonien la batalla del viure».