L'artista Roser Oduber autora de l'exposició 'Límits'

El Tinglado 1 del Port de Tarragona acull l'exposició singular ‘Límits’

La mostra romandrà oberta fins al 3 de juliol de 2022

El Port de Tarragona acull una nova exposició al Tinglado 1 del Moll de Costa. 'Límits', que es va inaugurar aquest dijous, estarà present en aquest espai emblemàtic que tradicionalment acull exposicions singulars i magnes fins al 3 de juliol de 2022.

L'autora d'aquesta mostra és la pintora i dibuixant de realisme precís, Roser Oduber. Una artista que compta amb obres exposades en les millors col·leccions d'art contemporani nacional i internacional. 

'Límits' mostra l'evolució del treball artístic en una nova metodologia d'austeritat i primitivisme on la relació matèria-condició humana desemboca en un misticisme arrelat. El recurs a la metàfora mitològica i una remissió cosmològica constant evidencien un imperiós afany d'interpretació i examen de la realitat.

A més, les seves composicions càlides i terroses de figures insinuen un diàleg subtil entre la dimensió microcòsmica i la macrocòsmica.

Per a Anne Whiston Spirin 'Architecture in the Landscape: twoaerd a Unified Vision' a Landscape Architecture, 80 (1990): «La nostra capacitat per transformar la Terra ha promogut la il·lusió que controlem la naturalesa, que d’alguna manera, estem separats d’ella (...). En l’actualitat, la nostra supervivència com a espècie depèn de la nostra capacitat per adaptar el nostre entorn a nous procediments».

En l’exposició ‘Límits’, Obduber camina entre dos colors, el blanc i el vermell. Segons l’autora, «a cada costat dos minerals, dues terres amb orígens comuns i temps diferents. Textures i llenguatges que conviuen fronterers de dos municipis Calders i Artés. Passeig i trànsit per molts habitants aliens a aquest canvi, transporten pedres i pols d’un lloc a l’altre, hibridant el paisatge».

Una mostra on l’artista expressa el que allunya i apropa, amb les seves paraules diu que «Límits i no límits de llocs i no llocs, per expressar allò que ens separa i ens agermana, la Terra».

L’exposició, d’accés lliure, es pot contemplar a partir del 5 de maig en horari de 10 a 13 hores i de 17 a 19 hores de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és d’11 a 14 hores. La mostra romandrà oberta fins al 3 de juliol de 2022.