Imatge del Tinglado 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

Una mirada íntima al món femení al Refugi 1 amb l'exposició 'Només dones'

Aquest divendres 8 de juliol, a les 18.30 hores, s'inaugura al Moll de Costa

El Moll de Costa del Port de Tarragona estrena una nova exposició a les seves instal·lacions. L'artista Julia Ledo aterra al Refugi 1  del recinte portuari amb la mostra 'Només dones' que s'inaugura aquest divendres 8 de juliol, a les 18.30 hores.

Aquesta és una mostra introspectiva, «referencial i experimental en el meu propi gènere», segons les paraules que ha expressat l'artista. Una exposició que és una mirada al món femení íntima perquè per la pintora aquest món, des d'un punt de vista de l'art, és més comunicatiu, més expressiu i versàtil.

L'exposició de Julia Ledo és un homenatge a la feminitat i la creadora manifesta que no cerca tant la precisió tècnica com la connexió emocional que estableix amb els seus personatges.

La mostra, que s'obre aquest 8 de juliol, restarà oberta fins al 7 d'agost. L'horari expositiu és de les 10 a les 13 hores i de 17 a 20 hores de dimarts a dissabte. Els diumenges i festius, l'horari és d'11 a 14 hores.

Havaneres al Port de Tarragona

Les cantades d'havaneres són un clàssic a les instal·lacions del Port de Tarragona. Aquest dissabte 9 de juliol, en el marc del festival 'Les Havaneres del Port', actuarà el grup 'Sons de Mar'. Un concert que es farà a les 22 hores a la Pèrgola del Serrallo.

Enguany se celebra el trentè aniversari de l'esdeveniment i, com sempre, a l'aire lliure i de franc. L'aforament màxim és de 500 persones per cada sessió. Sons de Mar ofereix un espectacle de cultura musical popular, marinant les més conegudes havaneres i cançons d'anada i tornada amb nous ritmes i noves cançons.

Amb motiu de la celebració del 30è aniversari, s'ha iniciat una activitat paral·lela a les cantades dels dissabtes. 'Coneix l'havanera des del mar' es farà els dijous 25, 21 i 28 de juliol, a les 19 i a les 20 hores.

En aquesta activitat, que són gratuïtes, es podrà pujar a la barca de la golondrina des del Serrallo i, de la mà del personatge en Quimet el Romesquet, es coneixerà com ha evolucionat el gènere, quines històries s'amaguen en les seves lletres o quins són els seus principals instruments, entre altres curiositats.

Les places són limitades i cal obtenir la invitació a través de la plataforma Entradium a partir del divendres abans de les passejades.

Per a les sessions del dijous 14 de juliol, es pot accedir a la plataforma a partir del demà divendres 8 de juliol a les 10 hores; per a les del dijous 21 de juliol, a partir del divendres 15 de juliol a les 10 hores; i per a les del dijous 28 de juliol, a partir també del divendres 22 de juliol, a les 10 hores.