Una persona observant l’exposició del Premi de Fotoperiodisme del Camp de Tarragona

Els fets més rellevants al Camp de Tarragona en una exposició de fotos al Tinglado 2

L'exposició 'Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona' es pot gaudir des de l'1 de juliol fins al 21 d'agost

Les fotografies presentades a la XXXIV edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer estaran presents al Tinglado 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona. L'exposició 'Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona' es pot gaudir des de l'1 de juliol fins al 21 d'agost.

La mostra fotogràfica aplega les 40 imatges presentades per un total de 13 fotoperiodistes a la segona convocatòria, la de l'edició del 2021, de la categoria Fotoperiodisme Camp de Tarragona.

Aquesta categoria forma part del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, organitzat per l'Ajuntament de Torredembarra i el Col·legi de Periodistes de Catalunya de la demarcació de Tarragona. També compta amb el patrocini de Repsol i la col·laboració del Port de Tarragona.

La imatge guanyadora d’aquesta segona edició va ser “L’incendi que s’acosta”, de Xavi Jurio, i les finalistes “Segona Onada”, de Carles Esporrín, i “Trapezi”, de Tjerk van der Meulen.

A més de les fotografies d'aquests autors, l'exposició produïda pel Port de Tarragona també compta amb les imatges signades pels fotoperiodistes Marc Colilla, Ariadna Escoda, Alícia Fàbregas, Santi Iglesias, Marc Lladó, Anna Lofi, David Oliete, Jordi Jon Pardo, Laia Solanellas i Núria Torres. Totes elles vinculades informativament al Camp de Tarragona

A través d’aquest recull d’imatges, l’espectador establirà un vincle visual amb els fets més rellevants ocorreguts a les comarques tarragonines entre l’1 de setembre de 2020 i el 31 d’agost de 2021.

Entre aquests hi ha els estralls del temporal Filomena, la destrucció del foc a la Conca de Barberà, la convivència entre indústria i turisme, les reivindicacions de la ciutadania, el retorn de l’activitat castellera o les noves rutines sorgides de la pandèmia, entre d’altres.

Després de fer estada a Tarragona, la mostra s’instal·larà a Torredembarra i està previst que passi per altres municipis del territori.

Josep Bertran, responsable de comunicació i relacions externes de Repsol a Tarragona, Josep M. Cruset, president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra, i David Oliete, membre de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, han inaugurat avui aquesta mostra.