Pla obert de la presentació del festival REC, a l'Antiga Audiència de Tarragona

El Festival REC prepara la 21a edició amb una vintena d'estrenes

El certamen tindrà lloc entre l'1 i el 8 de desembre

Una nova edició del Festival Internacional de Cinema de Tarragona està a punt de començar, la 21a. Enguany, el REC projectarà una vintena de pel·lícules d'estrena a escala de Catalunya i estatal, entre els dies 1 i 8 de desembre.

Cal destacar que l'organització ha decidit per segon any consecutiu apostar per un format híbrid a causa de la pandèmia, tot i que el gruix de les propostes es podran veure en diferents espais de renom de la ciutat com el Teatre Tarragona, l'Antiga Audiència, el Teatret del Serrallo o el Caixa Fòrum.

La projecció inaugural serà el pròxim 1 de desembre i anirà a càrrec de la directora de cinema catalana Neus Ballús amb 'Sis dies corrents', que es reproduirà dos dies abans de la seva estrena a les sales.

Els espectadors podran gaudir d'una trentena de pel·lícules

Al Festival REC s'hi podran veure una trentena  de pel·lícules de països d'arreu del món que suposaran més del 70% de les peces que es reproduiran al certamen. Aquesta iniciativa s'ha valorat molt positivament, ja que, tal com diu el director del REC, Javier García Puerto, «trenquen estereotips».

Un dels atractius principals del certamen serà la secció de concurs Opera Prima, on onze films competiran per veure quin s'emporta el premi del certamen. Puerto ha destacat que aquesta variant de competició «ofereix un ventall de les noves veus» i estils cinematogràfics totalment diferents gràcies als autors debutants.

La importància de portar estrenes a Tarragona

El director del REC, ha valorat la dificultat que suposa portar estrenes  a la ciutat, perquè «cal un treball de recerca, de saber què està succeint al mercat». D'entre els films competidors, destaquen 'Virgin blue', 'Silent night', 'The alleys' o 'Karnawal'.

L'organització ha deixat clar que totes aquelles pel·lícules que no tinguin distribució comercial podran optar al premi del públic.

Més seccions

A més de la secció de concurs, hi haurà diferents cicles com el de 'Fake Reality' que, segons Puerto, «parla de mons paral·lels o evasius als quals ens enfrontem al món actual».

Enguany els directors que ja han passat pel festival anys enrere podran tornar a exhibir les seves estrenes amb la secció 'Second Round', i el cinema documental podrà mostrar les seves característiques amb el cicle 'Visibles'.

D'altra banda, el certamen vol donar importància als artistes locals a través de la secció 'Autors de Tarragona'. Així mateix, el REC també manté la seva aposta pel format online, que es presentarà durant els pròxims dies.