El grup de la URV confinat en un hotel a Malta

Els fisioterapeutes de la URV retinguts a Malta volen denunciar el govern maltès

Els 31 llicenciats de la universitat tarragonina preveuen tornar a casa aquest pròxim diumenge

Els 31 fisioterapeutes de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona que estan confinats a Malta des de finals de juny denunciaran el govern del país per retenció il·legal. El grup ja ha contractat un viatge per tornar a casa aquest pròxim diumenge, 11 de juliol, dia en què finalitzaran el confinament. Abans, però, tenen la voluntat de presentar una denúncia contra el govern maltès que els ha preparat un advocat.

Alba Lizano, portaveu del grup de graduats en Fisioteràpia, ha explicat a TV3 que «el que reclamem principalment és que estem retinguts sense cap tipus d'informació, no sabem realment si hem estat contactes o no hem estat contactes, i des de les autoritats de Malta no ens volen dir res. Estem reclamant sobretot informació i que se'ns digui què està passant».

Confinats sense cap explicació i estant vacunats

Cal recordar que el grup de graduats de la URV va arribar al país el passat 26 de juny en viatge final de carrera. Tres dies després els van confinar a l'hotel en aplicació dels protocols anti-Covid durant 14 dies, però sense rebre cap mena d'explicació. Tot això havent presentat una PCR negativa i estant tots vacunats contra el coronavirus. Així mateix denuncien que els han negat fer-se una PCR.

El passat 2 de juliol, quan acabava la seva estada a l'hotel, van ser traslladats en autocar a un altre establiment, on es concentren persones confinades. S'hi estaran fins al pròxim diumenge, quan tornaran a casa després d'un frustrat viatge final de carrera. La seva voluntat és presentar la denúncia contra el govern de Malta abans de marxar del país.

Els llicenciats asseguren que han rebut el suport de la URV, del Col·legi de Fisioterapeutes i de l'ambaixada espanyola a Malta, organisme que tampoc ha pogut aconseguir informació de les autoritats malteses.