La nova flota de vehicles sostenibles del Port de Tarragona

El Port de Tarragona suma tres vehicles més sostenibles pel Pla de Sostenibilitat

S'incorpora una furgoneta híbrida, per al servei d'atestats de la Policia Portuària, i dos vehicles híbrids per als serveis ordinaris del cos policial del Port

El Port de Tarragona continua desplegant el seu Pla de Sostenibilitat Agenda 2030. La nova acció que s'ha fet és la renovació de la flota amb una furgoneta híbrida i dos vehicles compactes per a serveis d'atestats i ordinaris de la Policia Portuària del Port de Tarragona. En concret, al cos adscrit a la Divisió de Domini Públic i Protecció Portuària del Port.

La furgoneta, model Ford Transit Van EcoBlue Hybrid, s'ha adjudicat a l'empresa TECNOVE, SL per un import d'adjudicació de 79.019,05 euros. Per altra banda els dos nous vehicles pertanyen al fabricant Toyota, un model RAV4 220H e-CVT adjudicats a l'empresa Autoforum Tarragona, SA per un import de 90.207 euros. 

Aquests dos models són compactes i adients per als serveis específics del cos policial comptant. L'objectiu principal d'aquesta renovació es basa en l'adquisició de vehicles més eficients que redueixin la petjada de carboni del Port a l'horitzó 2030.

El criteri és l’adquisició de nous vehicles 100% elèctrics o híbrids. A més, fomentar el vehicle elèctric a l’organització i a la comunitat portuària és una de les metes establertes al Pla.

Garantia de Qualitat Ambiental

El Port de Tarragona compta amb el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental i s'ha renovat per al període 2018-2021. En concret, en la categoria de flotes de vehicles que té com a principal finalitat contribuir a la reducció de les emissions contaminants provinents del transport, promoure l'ecoeficiència i la sostenibilitat ambiental en la planificació, projecció i gestió de la mobilitat, especialment en entorns urbans.

L’objectiu és minimitzar els impactes ambientals més enllà dels requisits derivats del compliment de les normatives actuals. Els criteris ambientals per poder obtenir aquest Distintiu es basen en la gestió de la flota, la conducció eficient, el tipus i estat dels vehicles i altres accions de compromís de millora ambiental.

En els últims anys l’Autoritat Portuària de Tarragona ha apostat per seguir millorant l’eficiència del seu parc de vehicles. El Port de Tarragona ha aplicat criteris d’eficiència cada cop que ha renovat la seva flota i ha anat incorporant turismes elèctrics i híbrids a la seva flota i retirant els turismes de motors més antics.

La incorporació de vehicles més eficients ha permès la retirada dels vehicles més antics que consumien més carburant i provocaven major contaminació atmosfèrica.