Un cartell publicitari caigut en una carretera a causa del fort vent

El fort vent obliga els Bombers a atendre diversos incidents al Camp de TGN i l'Ebre

Les ratxes de vent han superat els 100 quilòmetres per hora

El vent ha estat un dels principals protagonistes aquest cap de setmana al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Més enllà de les molèsties que pugui ocasionar, el vent també ha obligat els Bombers de la Generalitat ha fet diverses sortides per alguns incidents que s'han produït en aquestes regions del país.

25 avisos pel fort vent

Tal com han informat els Bombers de la Generalitat, en les últimes hores han rebut un total de 25 avisos per incidents provocats pel fort vent que hi ha hagut a Catalunya. Sobretot, els avisos s'han concentrat al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Aquests 25 avisos han estat rebuts pels Bombers entre les 20.00 hores d'ahir dissabte, dia 27 de novembre, fins a les 14.00 hores d'avui diumenge, dia 28 de novembre. 

Bona part dels serveis que han hagut de prestar els Bombers ha estat per retirar branques i també arbres caiguts per culpa del fort vent. També han predominat la retirada de cartells i elements inestables a la via pública. Un cas d'aquest darrer exemple ha estat un cartell publicitari de grans dimensions a Valls, que ha hagut de ser retirat pel cos d'emergències. 

Ratxes de vent superiors als 100 quilòmetres per hora

El protagonisme del vent al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre ha estat destacat. De fet, s'han reportat ratxes de vent que han superat els 100 quilòmetres per hora a diverses comarques de la demarcació de Tarragona. Algunes de les comarques més afectades han estat el Montsià, el Baix Ebre, l'Alt Camp i el Baix Camp.

En aquestes zones, s'han registrat marques destacades com els 114 quilòmetres per hora de la Sènia o els 109 quilòmetres per hora de l'Hospitalet de l'Infant. A la mateixa xifra s'ha arribat a la Riba. També destaquen els 107,3 quilòmetres per hora registrats al Perelló o els 104 quilòmetres per hora que s'han registrat a Mas de Barberans, al Montsià.

Més enllà del fort vent al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, el Servei Català de Trànsit (SCT)  també ha informat que diverses carreteres de Catalunya s'han vist afectades pel vent i també la neu. Aquestes són la BV-4031 al coll de la Creueta, la BV-4024 al coll de Pal, el port de la Bonaigua (on es necessiten cadenes) i l'accés al pla de Beret.