Foto de família de la VII edició del fòrum TRiCS

El Fòrum TRiCS torna en format telemàtic amb 107 alumnes de la regió de Tarragona

L'esdeveniment educatiu se celebrarà aquest divendres 1 d'abril

Alumnes de diversos centres de la demarcació de Tarragona presentaran els seus treballs de final de curs als seus companys de Batxillerat i Cicles Formatius d'FP en la 15a edició del Fòrum de Treballs de Recerca i Crèdits de Síntesi (TRiCS).

Un esdeveniment que se celebrarà aquest divendres 1 d'abril i per segon any consecutiu serà en format telemàtic. Una edició que comptarà amb 107 alumnes de 26 centres escolars tarragonins.

El Fòrum TRiCS, organitzat pel Departament d'Educació de la Generalitat, ha comptat des de la seva primera edició amb l'impuls de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT). Una activitat que desenvolupa el Campus Educatiu de Tarragona i té la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili.

La programació del Fòrum TRiCS

El fòrum té un eix central que es basa en la presentació dels treballs realitzats durant el curs dels alumnes de segon curs als companys de primer. Les presentacions serveixen als alumnes de primer curs per agafar idees, tant a l'hora d'escollir el tema del seu projecte com per la manera de realitzar-lo.

En l'esdeveniment telemàtic que es farà aquest divendres, es començarà a les 9 del matí amb l'acte inaugural, que tindrà lloc a la sala d'actes virtual del fòrum.

Aquest comptarà amb la participació de la directora gerent de l’AEQT, Maria Mas, així com amb el vicerector de Recerca i Planificació Científica de la URV, Francesc Díaz; i el director dels Serveis Territorials del Departament d’Educació a Tarragona, Joan Manel Audí.

Posteriorment, els alumnes es repartiran per les 15 sales de presentació de treballs que s’han habilitat. En aquesta edició es repetirà el format de dividir el Fòrum en branques temàtiques.

D’una banda, els treballs vinculats a les àrees d’Humanitats, Ciències Socials, i Art; i de l’altra, les presentacions vinculades l’àrea de Ciències i Tecnologia. D’aquesta manera, el fòrum dona cabuda a totes les branques d’estudi de Batxillerat i Graus Formatius.

La finalitat del Fòrum TRiCS és fomentar l’intercanvi d’idees, impulsar les habilitats comunicatives dels alumnes i obtenir orientació i informació sobre els estudis universitaris, entre d’altres.

Així mateix, també és un espai on la comunitat educativa té l’oportunitat de trobar-se i intercanviar experiències.