Imatge d'un concert de la Franz Schubert Filharmonia

La Franz Schubert Filharmonia interpretarà el Messies de Händel a Vila-seca i Tarragona

La FSC serà dirigida per Paul Agnew, director musical de Les Arts Florissants, i comptarà amb el Cor Francesc Valls | Actuaran a Vila-seca i a Tarragona

La Franz Schubert Filharmonia ha unit tots els ingredients per viure una gran nit musical. El mestre Paul Agnew debutarà amb la FSC interpretant el Messies de Händel. Agnew, juntament amb William Christie, és el director musical del famós conjunt Les Arts Florissants. Un reconegut especialista en repertori barroc.

A més de comptar amb la seva direcció, també hi haurà el Cor Francesc Valls de la Catedral de Barcelona. Tots plegats oferiran tot el seu coneixement i expertesa en aquesta obra magna de Händel. 

Actuacions a Tarragona i Vila-seca

Aquest gran espectacle musical es podrà viure fins a dues vegades a la demarcació de Tarragona. El primer passi serà el dissabte 11 de desembre, a les vuit del vespre a l'Auditori Jospe Carreras de Vila-seca. El dilluns 13 de desembre, a dos quarts de nou del vespre, la FSC actuarà al Teatre Tarragona

Tothom que vulgui gaudir d'una vetllada espectacular del Messies de Händel podrà adquirir les entrades tant al web de la FSC, com a les taquilles de les sales on actuaran en horari habitual.

Un dels grans hits de la música clàssica

El Messies de Händel compta amb uns fragments essencials en la música clàssica. Un d'ells, l'Al·leluia, és un dels grans hits. Tot i això, resulta difícil d'entendre que altres parts no s'hagin convertit en indispensables.

És una obra immensa, brillant, espectacular, però molt difícil d'interpretar. Ja fa 280 anys que es va estrenar, però va ser un èxit apoteòsic i, des d'aleshores, s'ha interpretat arreu del món de forma ininterrompuda. Una obra que mai no ha passat de moda.

Händel havia tingut grans èxits amb les seves òperes, així com en la música instrumental que escrivia per als diferents reis d’Anglaterra a qui va servir. Tot i això, a partir dels 50 anys, va dedicar-se gairebé de forma exclusiva als oratoris. En aquest període en va escriure una trentena, però amb El Messies es va superar. 

Té aquella doble qualitat exclusiva de les obres mestres. D’una banda, conté secrets i noves lectures per als experts, i de l’altra, bellesa i atracció per a l’oïdor mitjà.