Un agent dels Mossos aboca les garrofes intervingudes als lladres a Salou

Les accions que es prendran contra el robatori de garrofes al Camp de Tarragona

Interior i Acció Climàtica s'han reunit amb els sindicats agraris per treballar en la nova campanya

Els robatoris són un greu problema per la societat. En un sector, el de la pagesia, s'ha agreujat els últims temps. Un fet que encara és més complicat al Camp de Tarragona, quan s'està a punt de començar la campanya de la garrofa, objectiu de molts lladres.

Arran d'aquesta problemàtica a les zones agrícoles de les comarques tarragonines, s'ha decidit unir forces. Per aquest motiu, els sindicats agraris i els departaments d'Interior i Acció Climàtica de la Generalitat  de Catalunya han fet una reunió aquest dimarts.

L'objectiu principal d'aquest encontre és treballar en la nova campanya de la garrofa al Camp de Tarragona. D'aquesta manera es volen evitar nous robatoris als camps i que els pagesos estiguin tranquils durant aquest període.

Millorar la traçabilitat i incrementar el control

La pagesia i la Generalitat han iniciat les accions per coordinar-se contra el robatori de garrofes al Camp de Tarragona. En la reunió que s'han mantingut en les últimes hores, les institucions han agafat un compromís. En concret, es vol millorar la traçabilitat de les garrofes i incrementar el control als camps per evitar nous robatoris.

Durant l'hivern, s'han identificat fins a 35 magatzems legals de compra de garrofa. D'aquesta manera se seguiran fent controls per detectar punts de venda no regularitzats d'aquest producte.

Així mateix, s'ha acordat que cada lot de garrofa haurà d'incorporar el codi REGEPA del titular de la parcel·la de procedència de les garrofes. Una de les mesures per garantir la traçabilitat del fruit que s'han decidit en la reunió.

Des del departament d'Interior s'han compromès a «posar tots els mitjans disponibles a l'abast» per garantir una vigilància efectiva durant tota la campanya. D'altra banda, des d'Acció Climàtica han posat l'accent en els «magatzems compradors per assegurar la legalitat del producte i la seva traçabilitat».